Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Εκδηλώσεις με αφορμή τα 100 χρόνια του Οδυσσέα Ελύτη


Σήμερα η δεύτερη μεγάλη συναυλία

    Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων από την Εταιρεία Πολιτισμού «Αρχιπέλαγος» σε συνεργασία με τη σύντροφό του Ιουλίτα Ηλιοπούλου, στον προγονικό χώρο του Ελαιοτριβείου - Μουσείου Βρανά στον Παπάδο Λέσβου. 

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τα αποκαλυπτήρια του ορειχάλκινου επιτοίχιου ανάγλυφου με τη μορφή του Ελύτη, έργο που φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος γλύπτης καθηγητής Θόδωρος Παπαγιάννης.

Ανεβαίνουν στο τραμ Ιωάννινα, Βόλος, Πάτρα


Το μέσο μεταφοράς που θα αλλάξει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων

    Τον «γόρδιο δεσμό» του κυκλοφοριακού εμφράγματος και των προβληματικών μετακινήσεων των πολιτών μέσα στα αστικά κέντρα, επιχειρούν να λύσουν τρεις μεγάλες ελληνικές πόλεις με την εγκατάσταση δικτύων τραμ. Σε Πάτρα, Ιωάννινα και Βόλο, έχουν εκπονηθεί πλήρεις μελέτες, προκειμένου να υποδεχθούν το ήπιο μέσο σταθερής τροχιάς μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Μάλλον νύχτα το πήρε το δίπλωμα


Η μεγαλύτερη γκάφα που έγινε ποτέ

ΔΕΣ ΤΟ VIDEO ΠΑΡΑΚΑΤΩ.... 

«Ας κλείσει η Βουλή!»


Φωτεινή Πιπιλή: «Να φέρουμε και τον Καντάφι εδώ που είναι άνεργος τώρα και ψάχνει για δουλειά»

     Τις απόψεις τις για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή.

    «Στα πεντέμισι χιλιάδες Ευρώ μεικτά ανέρχεται το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης. Βεβαίως και είναι προκλητικό, γι αυτό κι εγώ προτείνω: "Ας κλείσει η Βουλή!"» δηλώνει η Φωτεινή Πιπιλή και προτείνει «λύσεις». «Να φέρουμε και τον Καντάφι εδώ που είναι άνεργος τώρα και ψάχνει για δουλειά. Αφού στοιχίζει, λοιπόν, το δημοκρατικό πολίτευμα, να την κλείσουμε ρε παιδί μου τη Βουλή, να καταργηθούν και οι βουλευτές και το Σύνταγμα. Ας βρούμε μια άλλη μέθοδο, που να μην μας στοιχίζει τίποτα». 

«Θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»


Οι δραματικές εκκλήσεις του Παπανδρέου προς τους ομολόγους του

    Την προπερασμένη Πέμπτη, σχεδόν στο μέσο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η πλάστιγγα άρχισε να φέρνει επικίνδυνα για την Ελλάδα. 

    Οι Γερμανοί ήταν διστακτικοί, οι Γάλλοι όχι και τόσο σίγουροι, οι Ολλανδοί δύσκολοι, οι Φινλανδοί ζητούσαν εγγυήσεις και οι Σλοβάκοι ήταν άκαμπτοι, όπως συνήθως συμβαίνει με τους νεοφώτιστους.

«Δεν κατάλαβα ότι ακίδα καρφώθηκε στο κεφάλι μου»


Ανατριχιαστικές δηλώσεις θύματος της επίθεσης στο Όσλο

      Καθώς η 50χρονη υπάλληλος του υπουργείου δικαιοσύνης προσπαθούσε να διαφύγει από το γραφείο της στον 11 όροφο ο οποίος είχε καλυφτεί στη σκόνη, μια ξύλινη ακίδα καρφώθηκε στο κεφάλι της.

      Παρόλο που το ξύλο καρφώθηκε στο σαγόνι της 50χρονης γυναίκας και βγήκε από το μέτωπό της, η γυναίκα δεν κατάλαβε τίποτα και συνέχισε έντρομη να ψάχνει τρόπους να διαφύγει.

   Σήμερα, έχοντας επιστρέψει στη δουλειά της κι έχοντας επιβιώσει από τη φρικιαστική επίθεση, η κ. Nersnaes περιγράφει:

Χαρίζουν την ιστορία μας στην Άγκυρα;


Οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ δεν υπήρχαν καν στο χάρτη

    H ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποθηκεύσει οτιδήποτε κάνοντας το χατήρι οποιασδήποτε χώρας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ελληνική κυβέρνηση εκχωρεί τα πάντα. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα, η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που θα γίνει στο τουρκικό μουσείο Σαμπαντζί, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι της 28 Αυγούστου.

Η ονομασία της έκθεσης είναι «Απέναντι. Οι Κυκλάδες και η δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.». Όποιος δε γνωρίζει την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, θεωρεί πως η έκθεση αφορά την σχέση μεταξύ των δύο λαών. Η αλήθεια είναι ότι στην απώτατη αρχαιότητα δεν είχε αναπτυχθεί κανένας δεσμός μεταξύ των δύο λαών.

Πνιγμός 86χρονης στη Νέα Μάκρη


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε η άτυχη γυναίκα

     Μια 86χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της σήμερα το πρωί, από τη θαλάσσια περιοχή Ζούμπερι Ν. Μάκρης. 

     Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της, ενώ η σορός της πρόκειται να προωθηθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για νεκροψία-νεκροτομή.

Θερίζει το AIDS στο κέντρο της Αθήνας


Έξαρση του ιού HIV κατά 580%

     Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τη μετάδοση του AIDS στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας . Έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφει πρωτοφανή αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580% μέσα σε μόλις ένα χρόνο, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Από τις 9 Ιουνίου τρία κλιμάκια του ΚΕΕΛΜΠΝΟ έχουν εγκατασταθεί στον Βοτανικό και στις πλατείες Αμερικής και Βικτώριας, όπου κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα.

Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά


Νεκρός ένας 25χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

    Ένας ακόμη νέος άνθρωπος, 25 ετών, έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από τροχαίο ατύχημα το οποίο συνέβει στις 7 το πρωί στην παλαιά εθνική οδό Χανίων-Κισάμου, στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας (Γερμανικό πουλί).

    Το ατύχημα συνέβη όταν ο 29χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας στην οποία επέβαινε ο 25χρονος και με κατεύθυνση προς τα Χανιά, στην προσπάθειά του να προσπεράσει τουριστικό λεωφορείο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο κινείτο από την αντίθετη κατεύθυνση.

Παρελθόν αποτελούν για την πλατεία Συντάγματος οι σκηνές των «Αγανακτισμένων»


Φωτογραφίες από την επιχείρηση

     Παρελθόν αποτελούν για την πλατεία Συντάγματος οι σκηνές που είχαν στήσει οι «Αγανακτισμένοι» από τα μέσα Μαΐου, καθώς τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία επιχείρηση των ΜΑΤ, για την απομάκρυνση των σκηνών. 

     Κατά την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ, δεν σημειώθηκαν επεισόδια, αν και υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά των Αγανακτισμένων.

     Την επιχείρηση είχε προαναγγείλει από χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι οι «άνθρωποι που μένουν στην πλατεία, δεν έχουν καμία σχέση με διαδηλωτές».

Οκτώ συλλήψεις για τις σκηνές στο Σύνταγμα


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

      Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παραπέμφθηκαν να δικαστούν οκτώ άτομα που συνελήφθησαν για τις σκηνές στο Σύνταγμα. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο Γάλλους, έναν Γερμανό και έναν Ρουμάνο που συνελήφθησαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας μετά την παραγγελία που έχει δώσει η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου σχετικά με όσα συμβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος. 

    Η εισαγγελική λειτουργός ζητούσε να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία στις περιπτώσεις που οι διωκτικές αρχές εντόπιζαν ότι διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως παράνομη εγκατάσταση σκηνών σε ύπαιθρο και παράβαση των διατάξεων περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Άγριο έγκλημα στη Μύκονο


Σε γνωστό νυχτερινό club του νησιού

    Τη ζωή του έχασε ένας ιταλός τουρίστας στη Μύκονο, όταν ένας Ελληνοελβετός υπό την επήρεια μέθης τον χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο θάνατος του θύματος να είναι ακαριαίος. 

   Το περιστατικό συνέβη χθες τα ξημερώματα σε γνωστό νυχτερινό  club του νησιού.

Χρυσές οι ελληνίδες γοργόνες


Κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

      Με σκορ 9-8 η εθνική ομάδα πόλο γυναικών κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Σανγκάη.

     Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση αντιμετώπισαν την Κίνα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου και ύστερα από ένα συγκλονιστικό τελικό έγιναν η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό (αργυρό στην Αθήνα), ευρωπαϊκό (αργυρό στο Ζάγκρεμπ) και παγκόσμιο μετάλλιο (τώρα στη Σανγκάη)!

Ένας ειδικός στις οφθαλμαπάτες


Πάει να βουτήξει στο πάτωμα

     Μπορεί ο Julian Beever να δείχνει έτοιμος να βουτήξει στα δροσερά νερά της εικόνας, όμως τα φαινόμενα απατούν. Στην πραγματικότητα ο καλλιτέχνης στέκεται στο πάτωμα και η απεικονιζόμενη λίμνη είναι απλά ένα ακόμα τρισδιάστατο δημιούργημά του.

     Ο 51χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος έχει ξεχωρίσει με τα δημιουργήματα του δήλωσε: « Πιστεύω ότι η τέχνη είναι για τους ανθρώπους και για αυτό το λόγο δε θα έπρεπε να είναι κλειδωμένη σε μουσεία».

Πάρτε μια γεύση κι από άλλα προγενέστερα έργα του: 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σε αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης ο Τριανταφυλλόπουλος


Βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το «Κανάλι 10»

Σε αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης βρίσκεται ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μετά το διαζύγιό του με το Alter. 

Έπεσε ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας


Στενεύουν τα περιθώρια για τις ΗΠΑ

     H Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε χθες ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε πρόσφατα.

    «Η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο ο ρυθμός ελαττώθηκε» στις περισσότερες περιοχές της χώρας, διευκρινίζει η Fed σε ανακοίνωσή της.

Στη φυλακή το τέρας που σκόρπισε τον ιό του aids


Οι εφτά από τις εννιά δεν γνώριζαν

     Σε τέσσερα χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο 44χρονος Nkosinati Mabanda, ο οποίος γνωρίζοντας πως έχει τον ιό του aids, ήρθε σε ερωτική επαφή με γυναίκες. 

    Δύο γυναίκες έχουν προσβληθεί με τον ιό, ενώ ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για άλλες εφτά. Η μία, μάλιστα, από τα δύο θύματα έμαθε πως ο Mabanda είναι φορέας διαβάζοντας ένα μήνυμα κειμένου του, χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Μεγάλες ανατροπές στις περιζήτητες σχολές


Η οικονομική κρίση επηρεάζει και τις βάσεις εισαγωγής

    Η πορεία των μορίων θα προκαλέσει μεγάλες εκπλήξεις φέτος, ενώ η οικονομική κρίση θα επηρεάσει και τις επιλογές των υποψηφίων. Η βάσεις θα πέσουν ακόμα και στις υψηλόβαθμες σχολές.

    Ωστόσο εκπλήξεις και ανατροπές θα προκαλέσουν και οι επιλογές που έκαναν οι υποψήφιοι στα μηχανογραφικά τους δελτία.

Γέμισαν την αγορά της Κέρκυρας με πλαστά ευρώ


Κατασχέθηκαν 92 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ


      Ένας 34χρονος και μία 24χρονη, ελληνικής υπηκοότητας και οι δύο, συνελήφθησαν στο Κοντόκαλι Κέρκυρας για κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.


     Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελιών ότι οι συλληφθέντες πραγματοποιούν αγορές σε εμπορικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα, εντοπίστηκε, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Αλήθειες γύρω από το σεξ


Γεγονότα που θα σας ξαφνιάσουν!

    Ξέρατε ότι με το σεξ μπορείτε να κάψετε τόσες θερμίδες όσες με μισή ώρα τρέξιμο στον διάδρομο; Ότι ο οργασμός ανακουφίζει τον πονοκέφαλο; Ότι οι άνδρες προσποιούνται οργασμό τόσο συχνά όσο και οι γυναίκες; 

    Οι έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το σεξ και τα συμπεράσματά τους θα σας ξαφνιάσουν!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μύθοι και αλήθειες για τα κράνη

Μην το αποχωρίζεσαι ποτέ!

     Το κράνος μπορεί την κατάλληλη στιγμή να γίνει ο φύλακας άγγελός σου...

Είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Facebook

Για τα «μάτια» του Google+

    Η αμερικανική έκδοση του PC Magazine διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στην ιστοσελίδα pcmag.com, επιχειρώντας να διερευνήσει τις τάσεις του κοινού σε ότι έχει να κάνει με το Facebook και το νεότευκτο Google+. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

    Το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει έτοιμο να εγκαταλείψει το Facebook για χάρη του Google+! Το νούμερο, φυσικά, είναι τεράστιο. Αν και μια τέτοια δημοσκόπηση δε μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική του πληθυσμού, το 50% του Facebook είναι περίπου 375 εκατομμύρια άνθρωποι! Τα νέα δεν είναι καλύτερα για το Facebook ούτε στο υπόλοιπο 50%. Το 21% δηλώνει αναποφάσιστο δεδομένου ότι το Google+ είναι μια πολύ καινούρια πλατφόρμα, ενώ το 12% λέει ότι δεν έχει δει ακόμα το Google+. Το 11% δεν ασχολείται καθόλου με social networks και μόνο ένα 7% δηλώνει πιστό στο Facebook!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πάνω από 11.312 Έλληνες προδότες προς εκτέλεση

Ανατριχιαστικό μανιφέστο με αναφορές σε Κύπρο, Ίμβρο και Τένεδο

     Το έργο του σκανδιναβού δολοφόνου Άντερς Μπρέιβικ τιτλοφορείται «2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας». Είναι ένα κείμενο μεγάλης έκτασης, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της «δημοκρατίας».

    Ένα από τα σημεία του, που μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλά ρίγη ανατριχίλας σε αρκετούς Έλληνες, βρίσκεται εκεί που γίνεται μνεία για τον αριθμό των «Προδοτών Α' και Β' Κατηγορίας» στις ευρωπαϊκές χώρες. «Προδότες Α' Κατηγορίας είναι οι πολιτικοί ηγέτες(συμπεριλαμβάνονται και και οι επικεφαλής Μ.Κ.Ο.), τα διευθυντικά στελέχη ΜΜΕ, οι διαμορφωτές άποψης στον πολιτισμό και οι βιομήχανοι. Η τιμωρία που προβλέπεται γι΄αυτούς είναι η θανατική ποινή και η δήμευση περιουσιακών στοιχείων.

Σε επιφυλακή η ελληνική αστυνομία

Αναζητά πιθανές διασυνδέσεις του Μπρέιβικ στην Ελλάδα

     Έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τον «ελληνικό σύνδεσμο» του Νορβηγού εκτελεστή, πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, μετά τις αποκαλύψεις στο μανιφέστο του, το οποίο όπως υποστήριξε ο ίδιος συντάχθηκε το 2002 στο Λονδίνο για την ανασύσταση του Τάγματος των Ναϊτών.

     Στο μανιφέστο του, ο Άντερς Μπρέιβικ, όπως αποκάλυψε στη νορβηγική αστυνομία, εκτός από τον ίδιο συμμετείχαν στην «οργάνωση» και άλλοι ομοϊδεάτες του, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας. Από τις έρευνες της αστυνομίας, και κυρίως της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ηλεκτρονικό ίχνος για τον Έλληνα που αναφέρει ο Νορβηγός δράστης ή άλλα άτομα από τη χώρα μας.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

" Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ" ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕ ΔΩΡΑΚΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


        H συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής δίνει στην Αθήνα ένα νέο πακέτο στήριξης, ύψους 109 δισ. ευρώ, με τη συνεισφορά του ΔΝΤ και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε «αυστηρά εθελοντική βάση» -και τους Ευρωπαίους ηγέτες να υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους πως αποφεύγουν την επιλεκτική χρεοκοπία. Πυρήνας του νέου σχεδίου είναι ο εξαιρετικά διευρυμένος ρόλος του EFSF –με μέτρα στα οποία μέχρι πρότινος ήταν αντίθετο το Βερολίνο- και ευνοϊκές προβλέψεις και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η Siemens θέλει πίσω τα "κλεμμένα" από την Ελλάδα!


     Εκεί που η Siemens μας χρώσταγε, θα μας πάρει και το βόδι, καθώς θα καταθέσει αγωγή κατά της Ελλάδος στο Πρωτοδικείο του Μονάχου! Εν τω μεταξύ σήμερα η ολομέλεια της Βουλής κρίνει αν ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα παραπεμφθούν σε Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για απιστία εις βάρος του Δημοσίου σχετικά με τις συμβάσεις του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία και την παραλαβή του C4I.

      Η Siemens ενημέρωσε ότι θα καταθέσει την αγωγή της προκειμένου να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΗΡΟΣ


    Διέταξε την υφ' όρων απόλυσή του από τις φυλακές..


     Την πύλη εξόδου των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής, διέβη ο εκ των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Βασίλης Ξηρός.

    Ο Β. Ξηρός, αδελφός του Σάββα και του Χριστόδουλου, κι εκ των μελών που βρισκόταν κοντά στον πυρήνα της οργάνωσης, εξέτισε τα τρία πέμπτα της συνολικής ποινής των 25 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί στο εφετείο. Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης και διέταξε την υφ' όρων απόλυσή του από τις φυλακές.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ




Εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις....

     Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.
     Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές ο πρωθυπουργός εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις στον πρόεδρο της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, η ρευστότητα των τραπεζών και η σταδιακή μείωση του άχθους για τους πολίτες.
     Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, πάντως, λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σκύλος δάγκωσε καρχαρία!


Ο φόβος και τρόμος των θαλασσών βρήκε το δάσκαλό του

      Μάχη με τα σαγόνια του καρχαρία έδωσε ένας σκύλος στην Αυστραλία. Ο φακός καταγράφει ένα ιδιαίτερα θαρραλέο σκυλί να… δαγκώνει καρχαρία, δείχνοντας περίσσιο θάρρος αλλά και θράσος! Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι δύο σκύλοι... απολαμβάνουν το μπάνιο τους ανάμεσα από ένα κοπάδι καρχαριών που ξαφνικά αρχίζει να κινείται προς το μέρος τους.
     Ξαφνικά, ένας από τους δύο σκύλους βουτάει κάτω από το νερό και δαγκώνει τον καρχαρία. Το κοπάδι, τρέπεται σε φυγή.
     Στο τέλος του βίντεο διακρίνεται και μία φώκια, πιθανόν νεκρή, που πιθανότατα να είχε πέσει θύμα των καρχαριών. 

Δείτε το απίστευτο βίντεο...

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός»

Η αποκάλυψη του Νίκου Παπανδρέου για τον αδερφό του

    Την αποκάλυψη ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός έκανε ο Νίκος Παπανδρέου για τον αδερφό του, μιλώντας στους New York Times, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για την οικογένεια Παπανδρέου.

   Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Αν θέλετε να κάνουμε ψυχανάλυση, τα παιδιά που τους λείπουν οι πατεράδες τους θέλουν να είναι αρεστά και αυτό σημαίνει ότι δεν συγκρούονται. Και αν δεν σου αρέσει η σύγκρουση, τότε είναι δύσκολο να δίνεις εντολές».

«Δεχόμουν 70 πελάτες την ημέρα»

Θύματα σωματεμπορίας που υπόσχονται τα πάντα για λίγα ευρώ

     Εδώ και χρόνια οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου γεμίζουν τις νύχτες με τα ίδια φτηνά αρώματα, επίμονα βλέμματα και παρακλήσεις για ερωτικές συνευρέσεις χωρίς προφυλάξεις.

     Δύο βήματα από την Ομόνοια, στα γύρω στενά, δεκάδες εξαρτημένες γυναίκες ή θύματα σωματεμπορίας ψαρεύουν πελάτες.

    Σύμφωνα με μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που επεμβαίνουν στο Ιστορικό Κέντρο, ανά εβδομάδα οι γυναίκες αλλάζουν πόστο για να μην εντοπίζονται στα ίδια σημεία από τις Αρχές.

Χωρίς βιβλία οι μαθητές τον Σεπτέμβριο

Δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα από τα 45 εκατ. αντίτυπα

    «Τεντώστε τα αυτιά σας» λέγεται το νέο σύστημα εκπαίδευσης των μαθητών όλων των βαθμίδων που θα εφαρμοστεί αυτό τον Σεπτέμβριο στη χώρα, για πρώτη φορά από τον καιρό του Κρυφού Σχολείου. Οι μαθητές πρέπει να προσέχουν τι λέει ο δάσκαλος, γιατί δεν θα έχουν βιβλία για να συμπληρώσουν τα κενά με διάβασμα στο σπίτι.

    Από τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα 1.200 τίτλων που διανέμονται κάθε χρόνο στα σχολεία δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα. Στην καλύτερη περίπτωση τα πρώτα τεύχη θα βρίσκονται στα χέρια των μαθητών περί τα τέλη Οκτωβρίου. Προτού κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα, ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των βιβλίων στο μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων. Και αυτό είναι το καλό σενάριο που προϋποθέτει να μην υπάρξουν αιφνίδιες πολιτικές εξελίξεις.

Έκοψε τα γεννητικά όργανα του άντρα της

Οι αστυνομικοί τα βρήκαν στα σκουπίδια

      «Το άξιζε», είπε στους αστυνομικούς ατάραχη η 48χρονη Κάθριν Κιου Μπέκερ που συνελήφθη, γιατί έκοψε τα γεννητικά όργανα του άντρα της και τα πέταξε στα σκουπίδια.

      Η Μπέκερ την ώρα που ετοίμαζε το φαγητό του, έριξε κάποιο είδος υπνωτικού με αποτέλεσμα, αυτός, να αποκοιμηθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία ο άντρας ξύπνησε δεμένος στο κρεβάτι, με κομμένα τα γεννητικά του όργανα.

Χάθηκε στη μετάφραση η δήλωση της Κλίντον

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογο της

     Δήλωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για τη Χάλκη «παρέλειψε» να μεταφράσει η μεταφράστρια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογο της Αχμέντ Νταβούτογλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κ. Κλίντον είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να κάνουν εκκλήσεις για επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης ενώπιον του κ. Νταβούτογλου, ωστόσο αυτό χάθηκε κάπου στη μετάφραση και δεν διατυπώθηκε ποτέ στα τούρκικα.

«Μου έκανε καλό που µε σατίρισαν»

Η Μαρία Μπεκατώρου μιλά για τη συνεργασία της με το Mega

      Από παρουσιάστρια της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του Τηλεάστυ και... πρωταγωνίστρια των σατιρικών βίντεο των «Ράδιο Αρβύλα» η Μαρία Μπεκατώρου βρέθηκε στο Μega.

     Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που την ήθελαν ισόβια στη... Β’ Εθνική, βρέθηκε στον τελικό του «Just the two of us» ενώ λίγους µήνες µετά το Μεγάλο Κανάλι τής ανέθεσε την παρουσίαση του «Junior Master Chef».

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα κατεχόμενα για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν


Τουρκοκύπριοι: θέλουν, την επίλυση του Κυπριακού, την ίδρυση μιας ενωμένης Κύπρου...

     Με ενθουσιασμό αναμένεται στα κατεχόμενα η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τους «εορτασμούς» για την εισβολή, σύμφωνα με το...
τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενώ στα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι η συνδικαλιστική πλατφόρμα κάλεσε τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη σκηνή διαμαρτυρίας που έχουν στήσει στην κατεχόμενη Λευκωσία οι απολυμένοι εργαζόμενοι στις λεγόμενες τουρκοκυπριακές αερογραμμές.

      Σύμφωνα με το τουρκικό πραγκτορείο, χιλιάδες κόσμου θα συγκεντρωθούν στο παράνομο  αεροδρόμιο της Τύμπου, ενώ για την υποδοχή έχει δημιουργηθεί μια οργανωτική επιτροπή, ο «πρόεδρος» της οποίας, Αντέμ Κοτς, δήλωσε στο Ανατολή ότι η πραγματοποίηση της πρώτης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού μετά την επανεκλογή του, στα κατεχόμενα, τους ικανοποιεί ιδιαίτερα. «Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε έναν ηγέτη του κόσμου», είπε.

Άρτα: Δολοφονήθηκε αρκούδα στη Ράμια


Η θανάτωση αρκούδας τιμωρείται με….

     Μια καφέ αρκούδα βρέθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Άρτας δολοφονημένη στη θέση "Κερασούλα" της τοπικής κοινότητας Ράμιας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Οι υπάλληλοι έφτασαν εκεί, μετά από καταγγελίες ντόπιων για την... ύπαρξη της νεκρής αρκούδας.
     Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Θήρας της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, Κώστα Κατσούλα που έχει αναλάβει την υπόθεση, η δολοφονία έγινε πριν από περίπου δέκα μέρες, αφού το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη. Η αρκούδα, μεσαίου μεγέθους ανήκει στο εξαιρετικά σπάνιο είδος της καφέ αρκούδας, πιθανώς πυροβολήθηκε σε άλλο σημείο και τραυματισμένη έφτασε και ξεψύχησε δίπλα στο δρόμο.

Οι... «alaniarides» στην κορυφή της ιντερνετικής καινοτομίας

 Microsof: Eλληνική καινοτομία και πρωτιά 

     Την πρώτη θέση στην κατηγορία Interoperability Challenge στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup, του φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας της Microsoft, κατέκτησε η ελληνική ομάδα «alaniarides». Πρόκειται για την τρίτη διάκριση ελληνικής ομάδας στον...  συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος φέτος πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Τι ειπώθηκε μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

     Χίλαρι Κλίντον VS Πατριάρχης Βαρθολομαίος   

     «Aρκετά είναι τα 40 χρόνια "σιωπής" της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης». Αυτό φέρεται να είπε ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην Αμερικανίδα υπουργό Eξωτερικών κ. Χίλαρι Κλίντον, στη...
 συνάντηση που είχαν στο Φανάρι. Πηγές που συμμετείχαν στη συνάντηση δήλωσαν αργότερα ότι συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της Σχολής.

Ανθρώπινο κρανίο και οστά εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό

Αναμένεται να σταλούν σε ιατροδικαστική υπηρεσία

     Για την ύπαρξη ανθρώπινου κρανίου και διάσπαρτων οστών σε πλήρη αποσύνθεση καθώς και υπολείμματα γυναικείων ρούχων ενημέρωσαν σήμερα το πρωί την αστυνομία διερχόμενοι από το 15ο χιλιόμετρο Λαμίας – Λάρισας.

      Αστυνομικοί των εγκληματολογικών υπηρεσιών του νομού Φθιώτιδας περισυνέλλεξαν τα οστά ώστε να σταλούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία και να διαπιστωθεί σε ποιόν ανήκουν.

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Υπέρβαση ορίου όζοντος στην Αθήνα

SOS  στην Αθήνα!!!!!   

      Ο δείκτης δυσφορίας «χτύπησε κόκκινο» χθες στην Αθήνα με τις τιμές του όζοντος να εκτοξεύονται στα ύψη.
      Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε η εξής υπέρβαση:
Στους σταθμούς
- Νέα Σμύρνη, στις 15:00, με τιμή 185 μg/m³
- Περιστέρι, στις 15:00, με τιμή 183 μg/m³
- Ελευσίνα, στις 15:00, με τιμή 188 μg/m³

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Γιάννενα και στην Ηλεία

   Μάχη με τις φωτιές....

     Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στα Κάτω Ραβένια Πωγωνίου Ιωαννίνων και στην περιοχή Κάμπος - Αμυγδαλιές Ηλείας.
     Στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα Γιάννενα επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 17 πεζοπόρους και 2 αεροπλανοφόρα κατασβεστικά.
     Στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Ηλεία επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

1η Πανελλήνια Συνάντηση Κρητικών-Φοιτητικών Συλλόγων!


Κάτι Μαγειρεύουν οι Κρήτες…

        Πρώτη Αυγούστου καθορίστηκε, η Πανελλήνια συνάντηση Κρητικών-φοιτητικών συλλόγων, όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στην αίθουσα Περιφέρειας στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10:00 π.μ. έως- 10:00 μ.μ. 
     Στόχος της νέας αυτής διοργάνωσης είναι να καθιερωθεί κάθε χρόνο έτσι ώστε όλοι οι Κρητικοί φοιτητικοί Συλλογοι ανά την Ελλάδα να έχουν την δική τους Συνάντηση. Καλεσμένοι είναι όλοι όσοι κατάγονται, μένουνε, αλλά και αγαπούν την Κρήτη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της.
       Ο σκοπός των Δ.Σ. των Συλλόγων είναι πολλαπλός και διαχρονικός. Αποσκοπεί στην ανταλλαγή νέων ιδεών, στην ανάδειξη και λύση διάφορων προβληματισμών, την διαφύλαξη  καθώς και την σύσφιξη των σχέσεων τους.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Αγρίνιο: Φωτιά καίει δασική έκταση...

Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής

     Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά σε δασική έκταση στο Αγγελόκαστρο Αγρινίου.

     Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με εφτά οχήματα, και δύο αεροσκάφη.

Σε ομόλογα που έληγαν πήγαν τα χρήματα του Λογαριασμού αλληλεγγύης για το χρέος

Είχαν συγκεντρωθεί 5 εκατ. ευρώ!

     Χρήσιμα φάνηκαν τελικώς τα 5 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον Μάρτιο του 2010 στον λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημόσιου χρέους, αφού αξιοποιήθηκαν σε δύο δόσεις για την αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχαν λήξει.

     Πλέον, οι δωρεές έχουν μειωθεί κατακόρυφα και μόνο μικροποσά φτάνουν στο λογαριασμό που άνοιξε το Μάρτιο του 2010, με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής και με επικεφαλής της όλης εκστρατείας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes