Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα κατεχόμενα για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν


Τουρκοκύπριοι: θέλουν, την επίλυση του Κυπριακού, την ίδρυση μιας ενωμένης Κύπρου...

     Με ενθουσιασμό αναμένεται στα κατεχόμενα η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τους «εορτασμούς» για την εισβολή, σύμφωνα με το...
τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενώ στα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι η συνδικαλιστική πλατφόρμα κάλεσε τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη σκηνή διαμαρτυρίας που έχουν στήσει στην κατεχόμενη Λευκωσία οι απολυμένοι εργαζόμενοι στις λεγόμενες τουρκοκυπριακές αερογραμμές.

      Σύμφωνα με το τουρκικό πραγκτορείο, χιλιάδες κόσμου θα συγκεντρωθούν στο παράνομο  αεροδρόμιο της Τύμπου, ενώ για την υποδοχή έχει δημιουργηθεί μια οργανωτική επιτροπή, ο «πρόεδρος» της οποίας, Αντέμ Κοτς, δήλωσε στο Ανατολή ότι η πραγματοποίηση της πρώτης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού μετά την επανεκλογή του, στα κατεχόμενα, τους ικανοποιεί ιδιαίτερα. «Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε έναν ηγέτη του κόσμου», είπε.


      Από την άλλη, η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα, που ετοιμάζεται για υποδοχή με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, απηύθυνε ανοικτή δημόσια πρόσκληση στον Τούρκο πρωθυπουργό να επισκεφθεί την σκηνή που έχουν στήσει στην κατεχόμενη Λευκωσία οι εκατοντάδες απολυμένοι εργαζόμενοι των λεγόμενων τουρκοκυπριακών αερογραμμών. «Είμαστε το πλήθος στην πλατεία Ινονού. Ξέρουμε καλά ότι στήσατε αυτί σε όσους γέμισαν τις πλατείες στην Αίγυπτο, τη Συρία και τη Λιβύη. Πιστεύουμε ότι δεν θα κλείσετε τα αυτιά σας σε αυτούς που γέμισαν την πλατεία Ινονού», αναφέρει.


Την ανακοίνωση υπογράφει ο «πρόεδρος» της συντεχνίας των καθηγητών, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ, σημειώνοντας ότι θα περιμένουν τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη σκηνή στις 19:00 της 19ης Ιουλίου για να συνομιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν, μεταξύ άλλων, να διοικούν μόνοι τους τους εαυτούς τους, θέλουν την επίλυση του Κυπριακού, την ίδρυση μιας ενωμένης Κύπρου, να κλείσουν άμεσα οι ξένοι πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και οικονομικοί οργανισμοί, και να τερματιστεί κάθε είδους σχέση εντολοδότη-εντολοδόχου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται στα κατεχόμενα μεθαύριο, 19 Ιουλίου, για να πάρει μέρος στους «εορτασμούς» για την εισβολή στις 20 του μηνός.

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes