Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Λύση στο Κυπριακό εντός του 2011 επιθυμεί ο Νταβούτογλου


Για επικοινωνιακά τεχνάσματα έκανε λόγο ο Στέφανος Στεφάνου

      Την ελπίδα του για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό μέσα στο 2011 και για δημοψήφισμα στις αρχές του 2012, πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ στο δεύτερο εξάμηνο του έτους από την Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στα Κατεχόμενα.


     «Ελπίζουμε να βρούμε λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος της χρονιάς και να διεξαχθεί δημοψήφισμα τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, ώστε η Κύπρος να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένα νέο κράτος που εκπροσωπεί όλο το νησί» επεσήμανε.

     Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, ο κύριος Νταβούτογλου δήλωσε ότι μία λύση θα φέρει αληθινή ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο και θα ενώσει πραγματικά την Ευρώπη.

     Απαντώντας στις δηλώσεις Νταβούτογλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Στέφανος Στεφάνου διέκρινε συνέχεια της απαράδεκτης και προκλητικής επικοινωνιακής πολιτικής της Τουρκίας να φορτώνει τις ευθύνες της για τη μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό σε άλλους.

     Η Τουρκία αντί να κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για δήθεν κωλυσιεργία, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Στεφάνου, θα ήταν καλύτερα να προβληματιστεί για την πολιτική της που εμποδίζει την επίτευξη λύσης.

    «Αντί να προβαίνει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προσπαθεί να μονιμοποιήσει τα κατοχικά τετελεσμένα, θα ήταν καλύτερα να αποδείξει στην πράξη ότι επιθυμεί και εργάζεται για λύση σεβόμενη τα ψηφίσματα του ΟΗΕ τα οποία δεν εφαρμόζει. Θα ήταν καλύτερα να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της» προστίθεται στη δήλωση.

     «Εμείς καλούμε τον κ. Νταβούτογλου, τον κ. Ερντογάν και τους άλλους Τούρκους αξιωματούχους αντί παράνομα να επισκέπτονται την κατεχόμενη Κύπρο, να εργαστούν για επίτευξη λύσης σύντομα και τότε θα μπορούμε να τους καλωσορίσουμε στην ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι θα διαχειρίζονται το κοινό τους κράτος με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές τους ελευθερίες κατοχυρωμένες», καταλήγει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes