Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Θέλει να φτιάξει ισχυρό brand name η Πελοπόννησος

Κινήσεις για στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη

     Συνάντηση με δημάρχους από όλη την Πελοπόννησο, εκπροσώπους των επιμελητηρίων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει στην σύσταση Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού.

    Ο Οργανισμός θα συσταθεί κατά την πρόβλεψη του Καλλικράτη, με ειδικό σκοπό τη συγκροτημένα στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.


    Στην τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη συντονισμού των επιμέρους δραστηριοτήτων όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να αναπτυχθεί μια τέτοια δυναμική που θα δώσει ουσιαστική ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι ενεργό και καθοριστικό ρόλο θα έχουν και τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων, όπως και πολλοί άλλοι φορείς.

     Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name της Πελοποννήσου, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα πετυχημένα μοντέλα της Βαρκελώνης, της Τοσκάνης, της Βιέννης, του Αμβούργου. Σε αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου, καθώς η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο γεωγραφικά χώρο, παρά την άστοχη διοικητική διαίρεσή του Καλλικράτη, όπως είπε. Άλλωστε η παρουσία και το έντονο ενδιαφέρον των Δήμων της Αχαΐας και της Ηλείας για τη σύσταση του Οργανισμού, αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη συνολικής διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος.

    Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι μπορεί η πρωτοβουλία να ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όμως η λειτουργία του θα είναι αυτοτελής, χωρίς παρεμβάσεις, ενώ κάλεσε όλους να επωφεληθούν της συγκυρίας και να μετατρέψουν τη σημερινή κρίση σε ευκαιρία, με πνεύμα προσαρμοστικότητας και νεωτερικότητας.

    Τέλος ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντανούτα Χούμπνερ αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στις 2 Σεπτεμβρίου.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes