Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Παραλίες της Αττικής που τα πετάς όλα στη φόρα

Που κάνουν τα μπάνια τους οι γυμνιστές τις Αττικής;

Υπάρχουν παραλίες εντός της Αττικής που μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους οι λουόμενοι, όπως τους γέννησε η μάνα τους. Οι λάτρεις του γυμνισμού είναι προνομιούχοι διότι «διαθέτουν» παραλίες με τα πιο καθαρά νερά και όμορφα μέρη για να κάνουν το μπάνιο τους γυμνοί και να εναρμονιστούν με τη φύση. Προνόμιο όμως δεν αποτελεί η πρόσβαση σε αυτά τα μέρη καθώς αν δεν διαθέτεις δικό σου μεταφορικό, θα δυσκολευτείς για να φτάσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και να αποκτήσεις πρόσβαση στην εκάστοτε παραλία διότι πολλές από αυτές για να τις απολαύσει κανείς χρειάζεται να κάνει αναρρίχηση, κατάβαση, ή να διανύσει δύσβατα μονοπάτια. Είναι όμως και ο λόγος που αυτό τις καθιστά παρθένες, όμορφες, καθαρές και φυσικά καταλαμβάνονται από γυμνιστές (δύσκολη πρόσβαση από οικογένειες).

Οι παραλίες των πρωτόπλαστων:

1. Μαύρο Λιθάρι

Από τις πιο γνωστές παραλίες μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Στα όρια της Αναβύσσου όμως βρίσκεται και μια σειρά από παραλίες που ονομάζονται Μαύρο Λιθάρι. Εκεί, οι γυμνιστές επιλέγουν να κατέβουν στην παραλία που είναι χτισμένο το ομώνυμο ξενοδοχείο και από εκεί να περπατήσουν προς το βόρειο τμήμα της, όπου είναι το «στέκι» των πρωτόπλαστων γυμνιστών. Τα υπόλοιπα «κομμάτια» της παραλίας αποτελούνται μόνο από λουόμενους που φοράνε τα μαγιό τους μόνιμα.

Πρόσβαση: Η παραλία είναι προσβάσιμη είτε με αυτοκίνητο είτε με ΚΤΕΛ του νομού Αττικής.


2. Λιμανάκια

Τα Λιμανάκια στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη αποτελούν τον πιο διάσημο προορισμό για μια βουτιά των Αθηναίων γυμνιστών. Αποτελούν ένα από τα «καταφύγια» των γυμνιστών της Αττικής. Είναι ιδανικό μέρος για βουτιές. Πρόκειται για τους βραχώδη κολπίσκους με τα άπατα γαλαζοπράσινα νερά. Τις καθημερινές, θα συναντήσεις διάσπαρτο κόσμο να κάνει το μπάνιο του και να λιάζετε στις πέτρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος που συγκεντρώνετε είναι αρκετός.  Τα Λιμανάκια αποζημιώνουν τους λουόμενους από την κατάβαση στα βράχια με την υπέροχη θέα και τα Γαλαζοπράσινα, άπατα νερά.
Πρόσβαση: Δύσκολη κατάβαση, κουραστική ανάβαση, όπως οι περισσότερες παραλίες γυμνιστών εξάλλου. Με τα μέσα μεταφοράς μπορεί να φτάσει κάποιος με το λεωφορείο 122 (Ε22 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ) προς Σαρωνίδα, και να αποβιβαστείτε στη στάση «Λιμανάκια».


3. Riba's

Ένας απομονωμένος κόλπος είναι και αυτός που βρίσκεται κάτω από το κέντρο «Riba's» στη Βάρκιζα. Η κατάβαση στην (μικροσκοπική) παραλία είναι λίγο «περιπετειώδης» αλλά αξίζει τον κόπο. Θεωρείται μία από τις πλέον γνωστότερες παραλίες γυμνιστών στην Αττική. Στην παραλία ο γυμνισμός είναι ευπρόσδεκτός, όμως να περιμένει πως θα υπάρχουν και αρκετοί λουόμενοι με τα μαγιό τους.

Πρόσβαση: Το δρομολόγιο το ίδιο. Και η στάση αποβίβασης από το 122 (Ε22) είναι η «Riba's».



4. Λεγρενά ΚΑΠΕ

Κατά τη διαδρομή σας προς τον Ναό του Ποσειδώνα, υπάρχει μία αρκετά απομονωμένη παραλία με βότσαλα στα Λεγρενά και ίσως η πιο «εξωτική» παραλία της Αττικής και (σίγουρα) η πιο καθαρή, σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών. Θα πρέπει να ανακαλύψεις τη «σωστή» παραλία για να μπορέσεις να βγάλεις το μαγιό σου.


Πρόσβαση: Ακριβώς στο 63ο χλμ. και ακριβώς λίγο πριν την πόλη των Λεγρενών υπάρχει μία ταμπέλα που γράφει προς ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Λεγρενών, ακολουθείτε τον δρόμο για περίπου μισό χιλιόμετρο. Στο τέλος του δρόμου θα συναντήσετε σκαλοπάτια που οδηγούν προς ένα εγκαταλειμμένο αναψυκτήριο που οδηγεί σε μία παραλία με άμμο. Μην μπερδευτείτε δεν είναι αυτή. Θα πρέπει, όπως βλέπετε τη θάλασσα, να προχωρήσετε προς τα δεξιά και στην άκρη της θα δείτε ένα μικρό μονοπάτι που οδηγεί σε μερικούς βράχους. Περνώντας τους βράχους αυτούς θα αντικρίσετε τον προορισμό σας.




5. Μαραθώνας

Η ιδανικότερη παραλία για τους λάτρεις του γυμνισμού στις παραλίες του ένδοξου για τους Αθηναίους μνημείου της μάχης του Μαραθώνα, ίσως είναι εκείνη στην οποία παρά την απαγόρευση οι λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ στήνουν τις σκηνές τους.

Πρόσβαση: Για εκείνους που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο η πρόσβαση είναι δύσκολη, γιατί από τη στάση του ΚΤΕΛ μέχρι και την ακτή η ώρα διαδρομής με τα πόδια, υπολογίζεται σε μία ώρα!


6. Ναός του Ποσειδώνα

Με θέα τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στην πιο ρουστίκ γωνιά της Αττικής που περιβάλλεται από βράχια αλλά και υπέροχες βίλες, τα νερά είναι ιδανικά για κολύμπι με ή χωρίς μαγιό.

Πρόσβαση: Αν δεν έχετε και πάλι μεταφορικό μέσο, το ΚΤΕΛ σας αποβιβάζει στη στάση Ναός του Σουνίου. Με αμάξι, λίγο πριν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου -και λίγο μετά το 68ο χλμ. της Αθηνών-Σουνίου- υπάρχει μια διχάλα. Δεξιά, όπως κοιτάζεις τον επιβλητικό ναό, βλέπεις έναν χώρο παρκινγκ, ενώ αριστερά υπάρχει ένα κρυμμένο μονοπάτι που οδηγεί σε μια μαγική και πολύ μικρή παραλία, με ψιλό βότσαλο. Στο ένα τμήμα της παραλίας, που χωρίζεται από το άλλο με έναν βράχο, είναι η παραλία γυμνιστών.



7. Ραμνούς (Ραμνούντας)

Αλλάζοντας εντελώς πορεία και κινούμενοι αυτή τη φορά προς τα ανατολικά, ακριβώς κάτω από τον Ιερό Νέμεσις υπάρχει μία εντελώς back-to-nature άγρια παραλία.

Πρόσβαση: Σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται το αυτοκίνητο, διαφορετικά θα πρέπει από τη στάση Αγία Μαρίνα του ΚΤΕΛ να περπατήσετε περί τα 3χλμ.


8. Βραυρώνα
Στην περιοχή όπου θεά Αρτεμις λατρευόταν όσο πουθενά αλλού, τη Βραυρώνα και μόλις 2 χλμ από το μικρό μουσείο υπάρχει μία παραλία -άντρο των φυσιολατρών.



9. Μαρίκες (Ραφήνα) 

Πρόκειται για μια σχετικά απομονωμένη παραλία που προσελκύει αρκετούς γυμνιστές. Ιδανική λύση για τους κατοίκους των Μεσογείων.

Πρόσβαση: Από την κυρίως παραλία της Ραφήνας προχωράτε τέρμα δεξιά και βρίσκουμε κάτι σκαλοπάτια. Ανεβαίνουμε και παίρνουμε το μονοπάτι το οποίο μας βγάζει σε έναν κόλπο από πίσω με πανέμορφα νερά. Εναλλακτικά, φεύγοντας από τον χώρο στάθμευσης της κυρίως παραλίας, συνεχίζετε ευθεία την ανηφόρα, στρίβετε στο πρώτο στενό αριστερά, μετά ξανά αριστερά και στο τέλος του δρόμου θα συναντήσετε μια χωμάτινη προέκταση. Εκεί παρκάρετε και κατεβαίνετε με πολύ προσοχή το μονοπάτι που βγάζει αμέσως στην παραλία γυμνιστών.


10. Πανόραμα Κινέτας

Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη, έχει άμμο και πέτρα και εκτείνετε κατά μήκος της θάλασσας.


Πρόσβαση: Στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στρίβετε δεξιά μετά το τρίτο τούνελ στην ένδειξη "Κινέτα- Πανόραμα" και ακολουθείτε τον δρόμο που σας οδηγεί στην παραλία. Φτάνοντας, ο δρόμος συνεχίζει μόνο αριστερά και καταλήγει στο ξενοδοχείο Sun. Παρκάρετε εκεί και συνεχίζετε με τα πόδια παραλιακά (κατεύθυνση προς Αθήνα). Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη, οπότε μετά από κανά 20λεπτο θα βρείτε τους πρώτους γυμνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes