Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η Siemens θέλει πίσω τα "κλεμμένα" από την Ελλάδα!


     Εκεί που η Siemens μας χρώσταγε, θα μας πάρει και το βόδι, καθώς θα καταθέσει αγωγή κατά της Ελλάδος στο Πρωτοδικείο του Μονάχου! Εν τω μεταξύ σήμερα η ολομέλεια της Βουλής κρίνει αν ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα παραπεμφθούν σε Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για απιστία εις βάρος του Δημοσίου σχετικά με τις συμβάσεις του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία και την παραλαβή του C4I.

      Η Siemens ενημέρωσε ότι θα καταθέσει την αγωγή της προκειμένου να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη.


"Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι", σχολίασε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ρώτησε τον παριστάμενο υφυπουργό Πολιτισμού με ποια ιδιότητα συμμετείχε στη σύσκεψη, αλλά ο υφυπουργός σιώπησε επιμελώς... Η Siemens εκμεταλλεύεται ότι το Δημόσιο δεν έχει υπολογίσει το ύψος της ζημιάς, δεν έχει επιβάλει πρόστιμο και δεν έχει καταθέσει αγωγή, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνάντηση ο Χ. Παμπούκης φέρεται να ενημέρωσε για την πρόθεση της Ελλάδας να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Ωστόσο στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ακόμη η υπουργική απόφαση για την επιβολή προστίμου…

Την αθωότητά του υποστηρίζει ο Γ. Αλογοσκούφης με επιστολή που έστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο και σε όλους τους βουλευτές. Ο πρ. υπουργός Οικονομίας θεωρεί "εντελώς αστήρικτη και νόμω αβάσιμη" την κατηγορία, ισχυρίζεται ότι το Δημόσιο απέκτησε περιουσιακό όφελος 1,5 δισ. από την πώληση του ΟΤΕ και ότι ο υπουργός Οικονομίας δεν είχε αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης μιας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Α.Ε., όπως ο ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes