Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

''DOGTOOTH'' το Oscar μπορεί να χάθηκε αλλά....


'' ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ '' 




Η υποψηφιότητα στα Όσκαρ «αναδεικνύει τη δυναμική της νέας δημιουργίας στην Ελλάδα».





   Πάντως, είναι γεγονός ότι είτε με το Οσκαρ, είτε χωρίς, ο Κυνόδοντας κατάφερε το ακατόρθωτο: άγγιξε την αμερικανική επιτροπή των Όσκαρ και κατέγραψε μία πορεία επιτυχιών και αναγνώρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.  
  Ο Γιώργος Λάνθιμος στις δηλώσεις του μετά την τελετή απονομής των Οσκαρ δήλωσε ότι στενοχωρέθηκε που έχασε το Οσκαρ, αλλά αναγνωρίζει ότι «αυτή η υποψηφιότητα ήταν μία τεράστια επιτυχία από μόνη της».
    Όπως δήλωσε ο 38χρονος σκηνοθέτης νιώθει πάρα πολύ υπερήφανος για αυτά που έχει πετύχει ο Κυνόδοντας τα τελευταία δύο χρόνια. «Δεν σημαίνει πολλά μόνο για μένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και για την ίδια την κατηγορία του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αφού η ταινία συζητήθηκε όσο καμία άλλη ως μία από τις πιο τολμηρές επιλογές της Ακαδημίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γεγονός ελπιδοφόρο για την ανανέωση του θεσμού»....
    Είναι γεγονός ότι ο Λάνθιμος έκανε την επανεμφάνιση του ελληνικού σινεμά στα Όσκαρ, 33 χρόνια μετά την  «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη: «Ευφυής, πνευματώδης δημιουργία, μια αυθεντική πρωτοτυπία - και μία από τις πιο σκοτεινές, άβολες και παράξενες ταινίες της χρονιάς!» γράφουν οι Times για τον «Κυνόδοντα» και η Liberation προσθέτει... ''O Κυνόδοντας, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Λάνθιμου, δίνει καινούργιο αίμα στον ελληνικό κινηματογράφο…Σαρκαστικό... αποστασιοποιημένο... είναι το χρονικό του καθημερινού φασισμού. Με πολύ σύγχρονη φωτογραφία και επιθετικό ύφος ο Λάνθιμος είναι ένας κινηματογραφιστής που καταφέρνει και σε καθηλώνει…''
     Και μπορεί ο Γιώργος Λάνθιμος να μην πήρε τελικά το πολυπόθητο αγαλματάκι, ήταν όμως παρών, μαζί με την πανέμορφη πρωταγωνίστρια της ταινίας Attenberg και συντρόφου του στη ζωή, Ariane Labed και την πρωταγωνίστρια της δικής του ταινίας Αγγελική Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes