Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ


    ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ



     Συντετριμμένος δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος από την δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών κατά την διάρκεια συμπλοκής με ομάδα ληστών αργά το απόγευμα της Τρίτης εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του στα οικογένειες των θυμάτων. Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε πως «οι αστυνομικοί θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά για να προστατεύουν τους πολίτες γι’ αυτό τους τιμούμε και τους εκτιμούμε» ενώ ζήτησε από τα μέλη της Ολομέλεια της Βουλής να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή. Το απόγευμα της Τρίτης 01 Μαρτίου 2011,στο Μενίδι διαδραματίστηκε ληστεία περιπτέρου από τρεις δράστες.Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν περιγραφή του αυτοκινήτου,καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του.Οι πινακίδες βρέθηκαν να έχουν κλαπεί πρόσφατα από όχημα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το όχημα και τότε ακολούθησε ένα αιματηρό ανθρωποκυνηγητό.Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία,η καταδίωξη άρχισε από το Μενίδι και μέσω της πλατείας Μπουρναζίου κατέληξε στην περιοχή του Ρέντη,σε κάποιο παράδρομο του Κηφισσού στο ύψος της λαχαναγοράς.Μετά από το τρελό κυνηγητό που ακολούθησε,οι τρεις δράστες αποφασίζουν να σταματήσουν.Οι 4 άνδρες από την ομάδα ΔΙΑΣ πλησιάζουν και οι ληστές του "γάζωσαν" κυριολεκτικά.Πυροβόλησαν περίπου 100 φορές με καλάσνικοφ και πιστόλι.Ενας κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ακούγοντας τους πυροβολισμούς έπεσε στο πάτωμα του σπιτιού. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.Τραυμάτισαν θανάσιμα τον 23χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ,Ιωάνν Ευαγγελινέλης ,ο οποίος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, κατέληξε. Λίγη ώρα αργότερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός ηλικίας 22 ετών,Γεώργιος Σκυλογιάννης, καθώς είχε σφηνωθεί μία σφαίρα στον εγκέφαλό του και ήταν σχεδόν αδύνατον να γίνει κάτι για να σωθεί.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ο Χρήστος Ρέσσος, διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, δήλωσε ότι ο άτυχος αστυνομικός έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά και μια σφαίρα σφηνωμένη στον εγκέφαλο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι πιθανότητες να επιζήσει είναι πολύ μικρές, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.
Οι σφαίρες διαπέρασαν τα κράνη των αστυνομικών, έγινε γνωστό από τον κ. Ρέσσο. Οι άλλοι δυο αστυνομικοί φέρουν τραύματα στην κοιλιά και τα πόδια, ευτυχώς όχι σοβαρά.
        Το αυτοκίνητο μάρκας Volvo των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από σπίτι στη Νέα Ερυθραία όπου είχε γίνει διάρρηξη στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.Η επίσημη ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α
«Την 18.37 ώρα σήμερα 01/03/2011 ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης για διάπραξη ληστείας σε περίπτερο, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι, από τρείς δράστες και δόθηκαν στοιχεία του αυτοκινήτου που αυτοί επιβιβάσθηκαν.
Μετά από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Λεωφ. Κηφισού, με κατεύθυνση προς Πειραιά και ακολούθησε καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά αυτοκίνητα.
Την 18.50 ώρα στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισσού στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη και ενώ η καταδίωξη συνεχίζονταν οι δράστες ακινητοποίησαν απότομα το αυτοκίνητο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
       Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκαν σοβαρά τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε, οι δε άλλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με ένα εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.
Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε το όχημα των δραστών στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, το οποίο φέρει κλεμμένες πινακίδες και εντός αυτού βρέθηκαν όπλα (πιστόλι-καλάσνικοφ) , ενώ η εξερεύνηση θα συνεχισθεί στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών.
        Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.
Προανάκριση διενεργείται από την Δ/νση Ασφάλειας Αττικής/ Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes