Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Οι Έλληνες άρχισαν να κόβουν και το φαΐ


Μεγάλη μείωση του τζίρου

    Βούλιαξε ο τζίρος στην αγορά τον Δεκέμβριο με μια πτώση 19%, ενώ οι συνολικές απώλειες εσόδων στο λιανεμπόριο τη χρονιά που πέρασε ήταν 6% κατά μέσο όρο σε όλους τους κλάδους.
    Σα να μην έφτανε αυτό, υποτονικά κινήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα στις εκπτώσεις, παρά την κατακόρυφη πτώση των τιμών. Με μείωση του τζίρου τους κατά περίπου 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι έμποροι εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στα δεκαήμερα προσφορών που ξεκίνησαν χθες, αμέσως μετά το τέλος των εκπτώσεων.
    Η τελευταία έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αποτυπώνει αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται οι εμπορικές οργανώσεις: τις αναδουλειές που έχει φέρει η κρίση. Ακόμη και σε κλάδους όπως των τροφίμων, τον Δεκέμβριο του 2009, η πτώση των πωλήσεων ήταν εντυπωσιακή, αφού ξεπέρασε το 14% στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων!
    Ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, μειώθηκε στη διάρκεια ενός έτους κατά 6% με την κρίση να μην αφήνει ανεπηρέαστο ούτε έναν κλάδο.
    Η πτώση ήταν εντονότερη σε τομείς που θεωρούνται πιο ευάλωτοι στην ύφεση και τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης -όπως είναι η ένδυση και η υπόδηση (-11%), τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός (-12,7%), τα πολυκαταστήματα (-5,1%).
   Σε άλλους κλάδους που θεωρείται ότι περιλαμβάνουν ανελαστικές δαπάνες, η πτώση ήταν μικρότερη, αλλά επίσης σημαντική (π.χ. 5% στον κλάδο των τροφίμων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes