Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αντιδράσεις περιπτερούχων για το κέρδος στα τσιγάρα


Απειλούν ακόμη και με προσφυγή στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο

     Την αντίθεσή της στην επίμαχη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Χονδρικής Πώλησης Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων Ελλάδας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
     Σύμφωνα με τη νέα διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο το κατώτατο όριο προμήθειας των εμπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων ορίζεται στο 8,3% και 31,3% αντίστοιχα επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων.
    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Χατζηβασίλογλου, η συγκεκριμένη ρύθμιση θεσπίζει ελάχιστα περιθώρια κέρδους για τους εμπόρους χονδρικής και λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων. Παράλληλα θα συμπιέσει υπερβολικά την κερδοφορία των επιχειρήσεων και τα αποτελέσματα για τον κλάδο θα είναι δραματικά.
     Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ομοσπονδίας εάν ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη η μείωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του κλάδου αναμένεται να μειωθεί κατά 45% το 2011.
     Ο κ. Χατζηβασίλογλου εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι εάν περάσει η συγκεκριμένη διάταξη η Ομοσπονδία θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
     Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Κουσελά στη Βουλή στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στις 3 Μαρτίου χαρακτηρίζοντας την επιχειρηματολογία του ανακριβή.
     Ο κ. Χατζηβασίλογλου απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, να αφουγκραστεί πραγματικά τις ανάγκες και τις αγωνίες των εκπροσώπων του κλάδου και να στραφεί σε λύσεις που πραγματικά διασφαλίζουν τα έσοδα του κράτους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
     Ειδικότερα, πρότεινε την απόσυρση της σχετικής διάταξης, την αναδιάρθρωση των φορολογικών στοιχείων ώστε να μειωθεί η διαφορά τιμής ανάμεσα στα ακριβά και τα φθηνά τσιγάρα και την αξιοποίηση των πάγιων στοιχείων της φορολογίας, ιδιαίτερα του ελάχιστου φόρου προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στις τιμές και στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes