Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Μαρούσι: «Έχουμε περάσει και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Μαρούσι  

     Σε θερμό κλίμα, με την παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε το πρωί η λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Ίμβρου-Τενέδου Κύριλλο, Σάμου Ευσέβιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ζακύνθου Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα και Κηφισίας Κύριλλο.



     Ο μητροπολίτης Κηφισίας προσφώνησε τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που , όπως είπε, «δεν είναι θεσμός εξουσιαστικός αλλά εκκλησιαστικός και αιμοβαθύς».
    
Στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο λόγο της επίσκεψής του στην Αθήνα -με αφορμή την τελετή έναρξης των Special Olympics, και της πρόσκλησης που του απηύθυναν ο Μητροπολίτης Κύριλλος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου να επισκεφθεί την πόλη τους για να ευλογήσει τον πιστό λαό.

    Μετά τη λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης περπάτησε τα λίγα μέτρα που τον χώριζαν από το ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου , όπου συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο. Στην είσοδο του δημαρχείου τον υποδέχθηκε με θερμά λόγια ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. Ο Οικουμενικός πατριάρχης, απαντώντας αναφέρθηκε στις «δοκιμασίες» που περνά ο ελληνικός λαός λέγοντας ότι ήρθε στην Αθήνα σε δύσκολες ημέρες.

     «Θέλουμε να σας πούμε θαρσείτε και μη καταβάλλεσθε από την κρίση» είπε και πρόσθεσε: «Από την εμπειρία μας, κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει, ενώ, ως έθνος, ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε».

   Στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου, παρουσία των μητροπολιτών, κληρικών, βουλευτών και πλήθους κατοίκων του Αμαρουσίου ο κ. Βαρθολομαίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης του Αμαρουσίου.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes