Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Οι πλατείες της οργής

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της γενιάς του Facebook και η μεσαία τάξη που ασφυκτιά από την κρίση

    Ανομοιογενές και ετερόκλητο, το πλήθος των «Αγανακτισμένων» που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες συντίθεται από ανθρώπους τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους. Πανσπερμία ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου πολιτικών εμπειριών, ιδεολογικών απόψεων και κοινωνικής θέσης χαρακτηρίζει τις διαδηλώσεις τους.


    Τα σημεία στα οποία συγκλίνουν είναι συγκεκριμένα: η αγανάκτηση για τη φτώχεια στην οποία βυθίζονται ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού, η οργή για την ατιμωρησία των πολιτικών και η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέες θυσίες.

    Ο «σκληρός πυρήνας» των Ελλήνων «Αγανακτισμένων» κινείται στις ηλικίες μεταξύ 18 και 35 ετών. Παρ' όλ' αυτά, στις διαδηλώσεις τους συναντά κανείς πληθώρα ηλικιών.

    Έφηβοι, παιδιά με τους γονείς τους, εργαζόμενοι, μεσήλικες και συνταξιούχοι με τις ηλικίες να κυμαίνονται από 3 έως... 103 ετών κυριολεκτικά! Η γηραιότερη διαδηλώτρια του Συντάγματος ήταν μια γυναίκα 103 ετών, η οποία κατέφτασε στη κινητοποίηση με αναπηρικό καροτσάκι, μίλησε στη λαϊκή συνέλευση και αποθεώθηκε από το πλήθος.

    Η μεγάλη μάζα των ανθρώπων που κατέκλυσε αυθόρμητα τις πλατείες είναι, όπως λένε, ψηφοφόροι των παραδοσιακών κομμάτων. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι ψήφισαν κάποιο από τα κόμματα εξουσίας, τα οποία όμως, δεν εμπιστεύονται πλέον.

    Είναι οργισμένοι από τις πρακτικές , τους χειρισμούς και τη διαφθορά που συνόδευσαν την κυβέρνηση της χώρας. «Ξέρουμε πια ότι στο Δημόσιο είχαν κάνει προύχοντες ορισμένους εργατοπατέρες. Ξέρουμε ποιοι τα έκλεψαν τα λεφτά, και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ. Πρέπει να τους περάσουμε από λαϊκό δικαστήριο», λέει στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ένας από τους διαδηλωτές.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes