Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κρανίου τόπος το κέντρο της Αθήνας

«Γκρέμισαν» την πλατεία Συντάγματος - Υπερψηφίστηκε με 155 ναι το μεσοπρόθεσμο - Προπηλάκισαν το βουλευτή Αλέκο Αθανασιάδη

     Ημέρες Δεκεμβρίου του 2008 ζει από το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας, το οποίο πλέον θυμίζει κρανίου τόπο. Η κατάσταση εδώ και έξι ώρες είναι αποπνικτική καθώς η αστυνομία έχει κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, οι ζημιές σε μαγαζιά είναι πολλές, ενώ η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι θυμίζουν πεδίο μάχης. Αρκετά μαγαζιά έχουν λεηλατηθεί, ενώ φωτιά ξέσπασε και στο κτίριο των ΕΛΤΑ στο Σύνταγμα.

     Με την οργή των Αγανακτισμένων να πλημμυρίζει το Σύνταγμα κόντρα στα χημικά και τις πρωτοφανείς σε όγκο αστυνομικές δυνάμεις «πέρασε» στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με 155 ψήφους. Όχι ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε αποφασισμένος να επιμείνει στις θέσεις του.

Ο «αντάρτης» κ. Αθανασιάδης που τελικά υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο, προπηλακίστηκε στη Βαλαωρίτου όπου δεκάδες πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα και τον μπουγέλωσαν.

Παρόν ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ενώ όχι ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς αλλά και το ΛΑΟΣ. Συνολικά ψήφισαν 298 Βουλευτές. Ναι ψήφισαν 155, παρών 5 και όχι 138.

Αμέσως μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τα επεισόδια εντάθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας να είναι αποπνικτική.

Εκατοντάδες είναι οι διαδηλωτές που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της αδικαιολόγητης χρήσης χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος. Εθελοντές και γιατροί έχουν προσφέρει βοήθεια σε 500 περίπου πολίτες, από 15 μέχρι 65 ετών. Συνεχώς από τα μεγάφωνα γίνεται έκκληση στα ΜΑΤ να σταματήσουν τις ρίψεις χημικών καθώς κινδυνεύει η υγεία εκατοντάδων πολιτών.

Αν και στο Μετρό έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί από το μεσημέρι στο κέντρο. Την ίδια ώρα ο γιατρός του Μετρό στο Σύνταγμα απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν συνάδερφοι του όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να βοηθήσουν.

Παράλληλα λόγω της έκρυθμης κατάστασης εκκενώθηκε το ξενοδοχείο King George, καθώς και το υπουργείο Οικονομικών, για λόγους ασφάλειας, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes