Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τουρκικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας με τους μετανάστες

Οι γείτονες δε δέχονταν την επιστροφή τους από τη χώρα μας

     Τα παιχνίδια των Τούρκων µε την παράνοµη µετανάστευση εις βάρος της Ελλάδας αποκαλύπτουν αµερικανικά διπλωµατικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks.

     Από τη µια, τούρκος αξιωµατούχος παραδέχεται στον αµερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα στις αρχές του 2009 ότι, παρά τη συµφωνία επανεισδοχής, η Τουρκία δε δεχόταν από την Ελλάδα την επιστροφή παράνοµων µεταναστών µέσω Σµύρνης, επειδή είναι «τουριστική περιοχή».

    Από την άλλη, όπως δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», µόλις µερικές εβδοµάδες πριν, κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των δύο χωρών για την τήρηση του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής που υπογράφηκε το 2001 οι Τούρκοι φέρεται να επικαλούνται λόγους «εθνικής ασφαλείας» για τη Σµύρνη και τα παράλια του Αιγαίου και να αρνούνται να συµµετάσχουν σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το συγκεκριµένο θέµα.

    Στελέχη της τουρκικής διπλωματίας υποστήριζαν πώς η χώρα τους σκοπεύει να χτίσει τα κέντρα υποδοχής αλλά δεν έχει τόσους πόρους όσους η Ελλάδα και ότι αυτοί οι προβληματισμοί αφορούν οποιαδήποτε περιοχή θα μπορούσε να παίξει το ρόλο σημείου επανεισδοχής.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes