Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η μάχη ενάντια στο AIDS

ΔΕΙΤΕ: Μειώνονται σταδιακά τα ποσοστά των θυμάτων της ασθένειας

    Ήταν τον Ιούνιο του 1981 όταν το κέντρο πρόληψης ασθενειών στην Αμερική ανέφερε το ξέσπασμα μιας ασυνήθιστης μορφής πνευμονίας στο Λος Άντζελες. Ενώ ήταν μόλις μερικές εβδομάδες αργότερα όταν οι επιστήμονες παρατήρησαν για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο το σάρκωμα καπόζι, ένα είδος καρκίνου που εμφανίζεται σε ασθενείς με AIDS.

    Το γεγονός αυτό τους έκανε να αντιληφθούν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Αυτό το κάτι ήταν το AIDS. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Economist», έκτοτε, έχουν πεθάνει από την ασθένεια 25 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ 34 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, ο αγώνας ενάντια στο AIDS έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Πριν από μια δεκαετία υπολογιζόταν ότι ο μισός πληθυσμός στις νοτιοαφρικανικές χώρες θα πέθαινε από AIDS. Το ποσοστό αυτό όμως έχει μειωθεί σημαντικά.

    Το 2005 η ασθένεια σκότωσε συνολικά 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ το 2009 ο αριθμός μειώθηκε σε 1,8 εκατομμύρια. Όσο για την επίδραση των φαρμάκων περίπου 5 εκατομμύρια ζωές έχουν σωθεί χάρη σε αυτά.









   


http://www.newsbeast.gr/health/arthro/180846/i-mahi-enadia-sto-aids/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes