Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μια βόλτα στα ερωτικά σινεμά της Αθήνας...


Από τους 35 της δεκαετίας του ΄80 παραμένουν ανοιχτοί μόλις 5

Υπάρχουν ακόμη κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας που προβάλλουν αποκλειστικά ταινίες σεξ. Από τον αριθμό 35 της δεκαετίας του ’80 σήμερα παραμένουν ανοιχτοί μόλις πέντε στο κέντρο της πρωτεύουσας. 




Αν και η πρόσβαση σε ερωτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, κλπ) σήμερα είναι εύκολη, οι κινηματογράφοι αυτοί λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχουν… πελατεία. Βέβαια, όπως παραδέχονται στο newsbeast.gr άνθρωποι που εργάζονται σε αυτούς τους χώρους, ο κόσμος που τους επισκέπτεται για λίγες στιγμές… απόλαυσης, έχει μειωθεί τόσο λόγω οικονομικής κρίσης όσο και γιατί οι νέοι έχουν βρει άλλους τρόπους για να τη... βρίσκουν.

Πάντως, σύμφωνα με τους ανθρώπους αυτούς, υπάρχουν τρεις κατηγορίες πελατών: οι μεγαλύτερης ηλικίας άντρες, οι μετανάστες και κάποιοι γκέι που έλκονται ακόμη από την υπόσχεση μιας σύντομης σεξουαλικής συνεύρεσης.

Το Αβέρωφ 

Ακριβώς στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, στην οδό Λυκούργου, απέναντι από τον παλιό Λαμπρόπουλο, στο σημείο όπου σήμερα υπάρχει πολύ γνωστό εμπορικό κατάστημα, βρίσκεται ο ερωτικός κινηματογράφος «Αβέρωφ».

Το σινεμά δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 και λειτούργησε ως οικογενειακός κινηματογράφος. Όπως μάλιστα αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, άνθρωποι κάθε ηλικίας, από τον Κολωνό, το Θησείο και τα Εξάρχεια πήγαιναν εκεί για να δουν κυρίως ξένες ταινίες δράσης. Και τώρα όμως ταινίες δράσης παρακολουθούν, αλλά άλλου επιπέδου...



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο συγκεκριμένος κινηματογράφος προβάλλει ερωτικού περιεχομένου ταινίες. Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε επισκέπτη είναι 4,5 ευρώ και όπως λένε στο newsbeast.grάνθρωποι που εργάζονται σε αυτό, τα άτομα που πηγαίνουν εκεί, είναι κυρίως πολίτες μέσης ηλικίας και μετανάστες. Υπάρχουν πάντως και οι περιπτώσεις ατόμων που αρέσκονται στο ίδιο φύλο.



«Δεν πρέπει να πεθάνουν αυτοί οι χώροι διότι υπάρχει ακόμη κόσμος που τα επισκέπτεται», αναφέρει άνθρωπος που εργάζεται σε αυτό για να τονίσει ότι τα τελευταία χρόνια η πελατεία τους έχει μειωθεί κατά 30%.



«Δεν έρχονται αρκετοί νέοι εδώ και σπάνια συναντάμε και πελάτες που είναι ζευγάρια. Ούτε γυναίκες επιλέγουν αυτό το χώρο πάντως», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο συγκεκριμένο κινηματογράφο προβάλλονται τρεις ταινίες ημερησίως, διάρκειας περίπου 2 ωρών η κάθε μία, οι οποίες αλλάζουν τρεις φορές την εβδομάδα.

Στο ισόγειο, όπου βρίσκεται η βασική αίθουσα, υπάρχουν 100 καθίσματα για τους επισκέπτες ενώ στο θεωρείο άλλα 50 και κατά τη διάρκεια προβολής ταινιών ακούγονται σε όλο το χώρο του κινηματογράφου οι αισθησιακές κραυγές ηδονής από τις γυναίκες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες τέτοιου τύπου.

Μετά το τέλος των ταινιών και μόλις οι επισκέπτες φύγουν, το συνεργείο καθαρισμού του κινηματογράφου αναλαμβάνει την καθαριότητα του χώρου καθώς υπάρχουν επισκέπτες που δεν αρέσκονται μόνο στο να βλέπουν το ερωτικό περιεχόμενο των βίντεο αλλά αυτοϊκανοποιούνται. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που γκέι καταλήγουν σε μία ερωτική συνεύρεση, αλλά όπως λένε, αυτές είναι σπάνιες έως μηδαμινές.

Το «Κοσμοπολίτ»


Λίγο πιο κάτω από χαρακτηριστικό πολυκατάστημα της Ομόνοιας, υπάρχει ο ερωτικός κινηματογράφος «Κοσμοπολίτ». Ακριβώς στον πεζόδρομο της οδού Μ. Κοτοπούλη 7, το μεσοπολεμικό καλτ σινεμά, με το ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα σε αυτό, έχει διατηρήσει τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία. Πελάτες σε αυτό είναι κυρίως μεσήλικες και αλλοδαποί.



Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ



Το «Adult Theaters»

Στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο υπάρχει ο συγκεκριμένος ερωτικός κινηματογράφος, ο οποίος απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες αλλά και ζευγάρια. Πρόκειται για έναν πολυχώρο 670 τετραγωνικών μέτρων και η έκπληξη που υπάρχει είναι ότι υπάρχει μειωμένη τιμή στο εισιτήριο για τα ζευγάρια που θα το επιλέξουν.



Η τιμή δηλαδή για ένα άτομο είναι 7 ευρώ και 12 κοστίζει το εισιτήριο για τα ζευγάρια που θα πάνε εκεί, για να ταξιδέψουν στον κόσμο των αισθήσεων, απαλλαγμένα από τα ταμπού και τις ανασφάλειες.



Το Αθηναϊκόν

Πίσω από το δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά, επί της οδού Κρατίνου, ο ερωτικός κινηματογράφος «Αθηναϊκόν» κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ΄80, για να προβάλλει ταινίες πορνό (ακόμη και με υποθέσεις που αφορούν γκέι).



Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος χρωστάει το όνομά του στο γειτονικό, ομώνυμο σινεμά της οδού Κλεισθένους που έπαψε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Το Όρφεο 

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό συνοικιακό σινεμά πορνό. Βρίσκεται στην πλατεία Αττικής και άνοιξε το 2003, παρά την κρίση που ήδη αντιμετώπιζαν τέτοιου τύπου κινηματογράφοι. Βρίσκεται στην πλατεία Αττικής και σε αυτό πηγαίνουν άνθρωποι μέσης ηλικίας και μετανάστες που αναζητούν σύντομες στιγμές χαλάρωσης και ηδονής.

Πάντως, παρά τη μειωμένη κίνηση στα συγκεκριμένα σινεμά, όλα είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Έκλεισε ο «βασιλιάς» του είδους!


Το «Σταρ» της οδού Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο «βασιλιάς» στο είδος των ταινιών πορνό.



Είχε σχεδιαστεί από τον εβραϊκής καταγωγής Ζακ Μωσέ και αρχικά είχε ξεκινήσει να λειτουργεί ως οικογενειακός κινηματογράφος με μία ενδιαφέρουσα αρ ντεκό άποψη, αλλά η ραγδαία υποβάθμιση της Ομόνοιας στη δεκαετία του ΄70 δεν άφησε πολλά περιθώρια στους ιδιοκτήτες του. Η αρχή έγινε με καράτε, «καουμπόικα» και στη συνέχεια με αισθησιακές ταινίες.



Έκλεισε όμως με αποτέλεσμα να μην φωτίζεται με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μεγάλα γράμματα η επιγραφή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes