Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στοματικό σεξ και καρκίνος


Περισσότεροι και από το κάπνισμα οι καρκίνοι του φάρυγγα λόγω στοματικού σεξ


     'Oσο πιο πολλοί οι εραστές κι όσο συχνότερο το στοματικό σεξ, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο λάρυγγα και όχι μόνο σύμφωνα με τα νέοτερα εργαστηριακά ευρήματα έρευνας του πανεπιστημίου του Ohio.

     “Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους – με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ – έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης σε σύγκριση με κάποιον που δεν είχε κάνει ποτέ” αναφέρει η Dr. Maura Gillison.


Η Dr. Maura Gillison, του Πανεπιστημίου του Ohio, ανέφερε τα ευρήματα της στην American Association for the Advancement of Science σύμφωνα με τα οποία ο human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου (67% σε ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών) και συνεπαγόμενα όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης.

Το στοματικό σεξ ως σεξουαλική δραστηριότητα είναι ότι πιο δημοφιλές στον κόσμο των νεαρών εραστών της Αμερικής. 'Ερευνες που έχουν προηγηθεί για τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων δείχνουν ότι αγόρια και κορίτσια στις ΗΠΑ θεωρούν το στοματικό σεξ απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη  σεξουαλική επαφή.

"Οral sex is not a big deal" ,είναι η συνηθέστερη δήλωση επί του θέματος  μεταξύ μαθητών και φοιτητών σε σχολεία, γυμναστήρια, καφετέριες και κολλέγια των ΗΠΑ, όπως  καταγράφουν οι επίσημες επιστημονικές αναφορές.

Οι  επιτροπές των παιδιάτρων και των ειδικών προστασίας του πληθυσμού από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα σπεύδουν τώρα να "βομβαρδίσουν" ενημερωτικά  τους γονείς, δασκάλους, σεξολόγους, γυναικολόγους και εκπαιδευτικές επιτροπές για τους κινδύνους που παρουσιάζει αυτή η σεξουαλική πρακτική.

Οι ερευνητές επίσης αναφέρουν πως τα ποσοστά επιβίωσης από στοματικό καρκίνο για τον οποίο ευθύνεται ο HPV είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τον στοματικό καρκίνο λόγω καπνίσματος. Προς το παρόν η συμβουλή προς τους γονείς είναι να μιλούν στα παιδιά τους για το στοματικό σεξ και για τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes