Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Όλη η περιουσία της Εκκλησίας στη διάθεση της πατρίδας


Δεν θα δοθεί για να τη σπαταλήσουν άλλοι, λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου

    Έτοιμος για ένα νέο διάλογο με τον νυν υπουργό Οικονομικών σχετικά με την εισφορά της Εκκλησίας στο κράτος δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «εάν χρειαστεί, όλη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση της πατρίδας και του λαού». Διευκρίνισε όμως πως «δεν θα δοθεί για να την σπαταλήσουν άλλοι».

    Η δήλωση έγινε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, όταν ρωτήθηκε για την έκκληση του προέδρου της Βουλής να συνεισφέρει και η Εκκλησία στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

    Η Εκκλησία, είπε ο κ. Χρυσόστομος, «πληρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για την ακίνητη ιδιοκτησία που κατέχει».

    Αναφορικά με τον διάλογο που είχε αρχίσει η κυβέρνηση με την Εκκλησία, για την εισφορά της στο κράτος, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι δεν κατέληξε πουθενά, αφού -όπως υποστήριξε- ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν ήταν προσγειωμένος και πετούσε στα σύννεφα. Δεν ήθελε καν να διαβάσει, πρόσθεσε, τη συμφωνία που είχε η Εκκλησία με την προηγούμενη κυβέρνηση και δήλωσε έτοιμος για ένα νέο διάλογο με τον νυν υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes