Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Βουτιά-ρεκόρ στις βάσεις


Αύριο η ανακοίνωση

     Είναι η πρώτη χρονιά της τελευταίας 10ετίας που η κάθοδος των βάσεων θα πιάσει αριθμούς ρεκόρ. Μέχρι και 1.500 μόρια κάτω αναμένεται να πέσουν πλήθος τμημάτων, κυρίως περιφερειακών πανεπιστημίων (φυσικομαθηματικών, τεχνολογικών και οικονομικών σπουδών).

    Σε λίγες ώρες από τώρα, με την ανάρτηση των βάσεων στα σχολεία όλης της χώρας τελειώνει οριστικά η αγωνία 100.000 και πλέον παιδιών που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 2011.

    Όπως αναφέρει δημσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», στο «κόκκινο» αναμένεται να βρεθούν ακόμη και οι βάσεις των δημοφιλών σχολών που για χρόνια κρατούσαν ψηλά τα σκήπτρα!

Στο Δημοκρίτειο Θράκης, η Νομική σχολή για πρώτη φορά ύστερα από 4 ολόκληρα χρόνια θα βρεθεί κάτω από τα 18.000 μόρια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους έγραψαν «λιγότερο καλά» να πιάσουν το περιζήτητο αυτό τμήμα. Η Νομική Αθηνών από τα 18.893 περσινά της μόρια θα κατέβει στα 18.610, σχεδόν τα περισσότερα Παιδαγωγικά τμήματα χάνουν μέχρι και 500 μόρια, ενώ εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η συμπεριφορά των περιζήτητων Ιατρικών τμημάτων, που φαίνεται να πέφτουν έως και 300 μόρια!

«Φωτεινές εξαιρέσεις» στον κανόνα του «ναδίρ» είναι οι γαλλικές, ιταλικές φιλολογίες και οι σχολές μουσικής. Οι μόνες σχολές που θα παρουσιάσουν ανοδική πορεία στις βάσεις τους φέτος φαίνεται να είναι οι ξένες φιλολογίες και τα τμήματα Μουσικής και Μουσικολογίας των πανεπιστημίων.

Εντυπωσιακό στοιχείο των φετινών αποτελεσμάτων θα είναι η «κατρακύλα στις βάσεις» των μέχρι πρότινος περιζήτητων παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης λόγω του περιορισμού των διορισμών στην εκπαίδευση.
Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes