Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αλώβητα τα Airbus από την ηφαιστειακή σκόνη


Αλώβητα τα Airbus από την ηφαιστειακή σκόνη

Κατά τις δύο δοκιμαστικές πτήσεις που πραγματοποίησε τη Δευτέρα η εταιρεία Airbus με αεροσκάφη τύπου Α380 και Α340, προκειμένου να εκτιμήσει την επικινδυνότητα από την ηφαιστειακή τέφρα, δεν εντόπισε «τίποτα το ασυνήθιστο» για την εναέρια κυκλοφορία.

«Τα πληρώματα των δοκιμών δεν παρατήρησαν τίποτα το ασυνήθιστο και στους ελέγχους που έγιναν εκ των υστέρων δεν διαπιστώθηκε καμία ανωμαλία στα αεροσκάφη» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το αεροσκάφος Α380 προσγειώθηκε ύστερα από 3 ώρες και 50 λεπτά πτήσης στον γαλλικό εναέριο χώρο και το Α340-600 ύστερα από πέντε ώρες πτήσης πάνω από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Τα δύο αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο Τουλούζ-Μπλανιάκ.

Η εταιρεία πραγματοποίησε τις δοκιμαστικές πτήσεις, προκειμένου να ελέγξει την αντίδραση των κινητήρων κατά τη διάρκεια της πτήσης, και μετά την προσγείωση, την ύπαρξη μορίων τέφρας ή όχι στους κινητήρες.

Οι αεροπορικές εταιρείες αμφισβητούν τα κριτήρια αποκλεισμού του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, κάνοντας λόγο για υπερβολικό ζήλο των Aρχών στο όνομα της «αρχής της πρόληψης».

πηγή : zougla.gr (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=126135&cid=5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes