Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Πρόστιμα για διάθεση λυμάτων στη θάλασσα

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο δήμο Αγριάς Μαγνησίας και από 3.000 ευρώ σε δύο δημότες της περιοχής επιβλήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας για τη διάθεση αστικών λυμάτων μέσω του δικτύου ομβρίων στη θάλασσα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης.

Οι καταγγελίες για ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής στο Σουτραλί και την Αγριά ήταν επαναλαμβανόμενες. Κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με τη συνδρομή λιμενικών, ύστερα από επαναλαμβανόμενους ελέγχους διαπίστωσαν τη διοχέτευση από άγνωστη πηγή αστικών λυμάτων.

Η εκβολή των λυμάτων μέσω των αγωγών ομβρίων υδάτων γινόταν στη θέση «Λιμανάκι», επιβαρύνοντας τη θάλασσα σε ολικά και κοπρώδη κολοβακτηριοειδή (βοθρολύματα), όπως κατέδειξαν εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων που λήφθηκαν από την περιοχή.

Από δύο κατοικίες εντοπίστηκε ότι εξέρχονταν πλαστικοί σωλήνες από τους οποίους διοχετεύονταν ποσότητες υγρών στο οδόστρωμα, με τελική κατάληξη από τη μία κατοικία στο ρείθρο του πεζοδρομίου και από την άλλη στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Αγριάς μέσω του φρεατίου ομβρίων.

Η αντινομάρχης Περιβάλλοντος Νατάσα Οικονόμου, ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα των ελέγχων και την επιβολή προστίμου, τόνισε την υποχρέωση του δήμου Αγριάς για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου. Κοινή Υπουργική Απόφαση έδινε ως καταληκτική ημερομηνία έως το τέλος του 2005 για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε οικισμούς με πληθυσμό από 2.000 έως 15.000 κατοίκους.

πηγή: (Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, Παρ 9/4/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes