Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Πανελλαδικές: κόβονται 410 εξεταστικά κέντρα


Σε δραστική μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων, ενόψει πανελλαδικών, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να περιοριστεί «η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου.

Η απόφαση αφορά σχεδόν το ένα τρίτο των κέντρων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από 1.240 θα μειωθούν σε 830, αλλά θα εφαρμοστεί μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας) ώστε να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στους φετινούς υποψήφιους. Πρόκειται για κέντρα με μικρό αριθμό διαγωνιζομένων (όχι πάνω από 30), τόνιζαν, χθες, στελέχη του υπουργείου όταν ρωτήθηκαν σχετικώς, διαβεβαιώνοντας για το ορθόν της παρέμβασης, συνδέοντάς την ακόμα και με την περαιτέρω οχύρωση του αδιαβλήτου.

Αλλωστε, πρόκειται για ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΥΠΕΠΘ σχετικά με την οργάνωση των φετινών πανελλαδικών, βάσει του οποίου είναι η εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και η αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική εισήγηση έχει γίνει από πέρυσι και δη από έμπειρα στελέχη που επί χρόνια έχουν τη σχετική ευθύνη. Η ανακατονομή των κέντρων θα γίνει γνωστή με την ανακοίνωση των εξεταστικών κέντρων, περίπου σε 10 ημέρες.


πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes