Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πεδίο μάχης το Αιτωλικό-Καταιγισμός πυροβολισμών

Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμός 3 ατόμων στο Αιτωλικό από συμπλοκή μεταξύ αθίγγανων, κατοίκων της περιοχής και αστυνομίας.


      Ολονύχτια μάχη με πυροβολισμούς αθίγγανων κατά πολιτών και αστυνομικών, σκόρπισαν το χάος στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ από το Αγρίνιο και την Πάτρα καθώς το Αιτωλικό θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Από την επίθεση τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της περιοχής.
Οι Ρομά σε μία επίδειξη δύναμης κατά των αστυνομικών είχαν κλείσει την επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού. Σε παρακείμενα οικόπεδα είχαν βάλει φωτιά, ενώ με ρόπαλα, καδρόνια και καραμπίνες είχαν κάνει κατάληψη του δρόμου και κανείς δεν τολμούσε να περάσει.

Το χρονικό της επίθεσης
Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν ομάδα τσιγγάνων, που σύμφωνα με τους κατοίκους ευθύνονται για σειρά κλοπών και διαρρήξεων στις περιουσίες τους.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να "καθαρίσουν" τις γειτονιές από την παραβατικότητα των τσιγγάνων. Μέχρι που εκείνοι επέστρεψαν με όπλα και άγριες διαθέσεις. Με καραμπίνες στα χέρια, δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως, τραυματίζοντας 3 άτομα. 
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 8 ώρες, μέχρι η αστυνομία να οργανώσει επιχείρηση και να εισβάλει παρουσία εισαγγελέα στον καταυλισμό - γκέτο.
Δυο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και δυνάμεις της ΟΠΚΕ από Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πάτρα έσπευσαν στο Αιτωλικό για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τα πρωτοφανής έκτασης επεισόδια, περίπου στις 6.00 τα ξημερώματα, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.
-Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το γεγονός..
''Τα ολονύχτια επεισόδια στο Αιτωλικό κι ο τραυματισμός τριών κατοίκων από πυροβολισμούς των Ρομά, απέδειξαν πως η ελλιπής αστυνόμευση, η έλλειψη βούλησης από την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και το αυξανόμενο θράσος των "ευπαθών κοινωνικών ομάδων" μετατρέπουν την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι εγκληματικότητας.
Παρόλο που οι κλοπές και το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων είναι η βασική ασχολία των Ρομά στην περιοχή, συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους. Η Χρυσή Αυγή στέκεται με αποφασιστικότητα στο πλευρό των κατοίκων που απαιτούν την ασφάλεια και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή τους''.
Πηγή:planet-greece(news247)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes