Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Παρέμβαση της Ελλάδας ζήτησε η Λιβύη

Παπανδρέου-Καντάφι     Ρόλο διαμεσολαβητή παραχωρεί το καθεστώς του Λίβυου συνταγματάρχη, Μουαμάρ Καντάφι, στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλ-Μπαγνταντί Αλ-Μαχμουντί, με τον Έλληνα ομόλογό του.
     Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το λιβυκό πρακτορείο Jana, την πρωτοβουλία της επικοινωνίας αυτής είχε ο κ. Αλ-Μπαγνταντί Αλ-Μαχμουντί προκειμένου η Αθήνα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του πολιτικού και στρατιωτικού και αδιεξόδου στο όποιο βαδίζει η χώρα της Βορείου Αφρικής.
     Ο ίδιος επανέλαβε στον Γ. Παπανδρέου τη δέσμευση της χώρας του απέναντι στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι εξετάζει με υπευθυνότητα και την πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης για μια ειρηνευτική συμφωνία. «Η επιθετικότητα των σταυροφόρων αποικιοκρατών, παραβιάζει αυτά τα ψηφίσματα», φέρεται να είπε ο Λίβυος πρωθυπουργός προς τον κ. Παπανδρέου.
     Τέλος, σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Jana, υπογράμμισε: «Η συνομιλία μου με τον κ. Παπανδρέου έγινε προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλος της Ελλάδας, για να λήξουν αυτές οι ακρότητες».
    Η πρωτοβουλία του κ. Αλ-Μαχμουντί, έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την είδηση ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των αντικαθεστωτικών απελευθέρωσαν την πόλη Μιζράτα, η οποία επί δύο ολόκληρους μήνες βρισκόταν υπό πολιορκία, με αιματηρές συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους.
    Έντονη ανησυχία, ωστόσο, φαίνεται ότι προκάλεσε στο καθεστώς Καντάφι και η πληροφορία ότι αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου Predator, πραγματοποίησε το Μεγάλο Σάββατο επιχειρήσεις για πρώτη φορά, στη Λιβύη.
«Ένα Predator πραγματοποίησε επιχειρήσεις σήμερα το απόγευμα στη Λιβύη», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Και στο παρασκήνιο... η Μόσχα
     Σημειώνεται ότι συνομιλία των δύο ηγετών έγινε ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Μεταξύ άλλων, οι κκ. Παπανδρέου και Μεντβέντεφ ασχολήθηκαν επί μακρόν με τις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική αλλά και τη Μέση Ανατολή.
    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα τεκταινόμενα στη Λιβύη, όπου ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε τη θετική του στάση απέναντι στις ελληνικές πρωτοβουλίες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.
   Η Μόσχα είχε ταχθεί εξαρχής ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης και μάλιστα η ρωσική αντιπροσωπεία μαζί με την αντίστοιχη κινεζική απείχαν από την ψήφιση της σχετικής απόφασης κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
 zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes