Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Μισό εκατομμύριο Έλληνες ετοιμάζουν βαλίτσες!!!


«Βροχή» τα βιογραφικά που στέλνουν στον ΟΑΕΔ για δουλειά στο εξωτερικό.. 


   Μέρες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 -τότε που στα τρένα της ξενιτιάς στοιβάζοντας μετανάστες για το Βέλγιο και τη Γερμανία- θυμίζει η κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα της κυβέρνησης του μνημονίου.

   Μην αντέχοντας την ανεργία και σίγουροι πια πως στην πατρίδα τους δεν έχουν μέλλον, όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν την απόφαση να αφήσουν πίσω φίλους, συγγενείς και πατρίδα, αναζητώντας την τύχη τους στα ξένα.

   Περίπου 550.000 είναι αυτοί που δεν έχουν μείνει απλά στις σκέψεις αλλά έχουν ήδη κάνει και το πρώτο βήμα για να μεταναστεύσουν. Τα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Δημοκρατία», καθημερινά κατακλύζονται από βιογραφικά Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Συγκεκριμένα, τα βιογραφικά σημειώματα που βρίσκονται σήμερα στην ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα του ΟΑΕΔ έχουν φτάσει τα 546.502.

   Μάλιστα, τα στοιχεία που προέρχονται από τις 24 υπηρεσίες European Employment Services (EURES) που λειτουργεί ο Οργανισμός σε όλη τη χώρα καταγράφουν μόνο ένα μέρος του συνόλου των ανέργων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να εργαστούν εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes