Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

SOS! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ: Τηλεφωνικές απόπειρες απάτης για δήθεν θανατηφόρα τροχαία - Κλαίνε στο τηλέφωνο ή κάνουν τον αστυνομικό και ζητούν χρήματα -Οδηγίες Αστυνομίας


Θερίζει η σπείρα απατεώνων!!!!! 


Μετά την επαρχεία έχει σειρά η Αθήνα & η Θεσσαλονίκη 

Έχει σημάνει συναγερμός στην αστυνομία με τις τηλεφωνικές απάτες με θύματα ανυποψίαστες μητέρες, που έχουνε βάλει στο στόχαστρό τους αδίστακτοι κακοποιοί. Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά των τελευταίων 24ωρων.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Υποδύονται τους αστυνομικούς και τρομοκρατούν μανάδες και πατεράδες για τα παιδιά τους, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τηλεφωνούν συνήθως το βράδυ, ισχυρίζονται ότι είναι αστυνομικοί και λένε πως βρίσκονται δήθεν μαζί με το παιδί τους, (βάζοντας κάποιο αγόρι ή κορίτσι να κλαίει λέγοντας «Μαμά, μαμά») στο αστυνομικό τμήμα και πως το παιδί είναι υπεύθυνο για κάποιο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Αφού καταφέρουν να αγχώσουν και να τρομοκρατήσουν τον πατέρα ή την μητέρα, ζητούν χρήματα ώστε να αποσιωπηθεί το όλο θέμα και για να μην έχει το παιδί της μπλεξίματα, ζητώντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το "κόνσεπτ" της απάτης έχει ως εξής:


Άνδρας ή  γυναίκα, ανάλογα με την περίπτωση τηλεφωνούν σε σπίτια, είτε ισχυριζόμενοι, ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό ή απώλεια ανθρώπινης ζωής και ζητούν χρήματα για την οικογένεια του θύματος, είτε η γυναίκα κλαίγοντας λέει ότι τράκαρε ζητάνε χρηματικά ποσά για επείγουσα νοσηλεία.

Οι αδίστακτοι  για παράδειγμα:

Καλούν στο τηλέφωνο και μόλις απαντηθεί εμφανίζεται αρχικά μια γυναίκα ή ένας άνδρας που κλαίει και λέει ότι τράκαρε, παριστάνοντας την κόρη ή τον γιό της οικογένειας. Στη συνέχεια στην τηλεφωνική γραμμή εμφανίζεται ένας άνδρας ή μια γυναίκα, όπου δηλώνει αστυνομικός και  ισχυρίζεται ότι ο γιος ή η κόρη της οικογένειας τραυμάτισε σοβαρά με το αυτοκίνητό της ένα παιδί ή το χτύπησε θανάσιμα. Γι αυτό τον λόγο τους ζητούν να εμφανιστούν αρχικά στην αστυνομία όπου κρατείται για να δώσουν χρήματα (δεκάδες χιλιάδες ευρώ) ώστε να δοθούν στους συγγενείς του θύματος και ο/η οδηγός να αφεθεί.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Αστυνομία, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, εφιστά στους πολίτες μεγάλη προσοχή, να παραμένουν ψύχραιμοι, να μην πανικοβάλλονται και να καταγγέλλουν αμέσως τέτοια περιστατικά!

Επιπλέον, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) και προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με τα άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes