Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ - Υγειονομική Ωρολογιακή Βόμβα

 ΈΡΕΥΝΑ  Kioski NEWS 

Φτάσαμε νωρίς στο Λιμάνι του Πειραιά, μιλήσαμε με οικογένειες προσφύγων, νέους, νέες. Άνθρωποι που παλεύουν να μείνουν ζωντανοί, άνθρωποι που φύγανε από την Συρία, αφήσανε τα σπίτια και τις περιουσίες τους για να γλυτώσουν την ζωή τους. Μακρύ το ταξίδι από τα σύνορα της Συρίας περπατώντας έως και 25 ημέρες συνεχόμενες, διανύοντας 70χλμ σε δύσκολες συνθήκες μέχρι να φτάσουνε στον πρώτο σταθμό του προορισμού τους, την Τουρκία. Εκεί αντιμέτωποι με κακουχίες διαμονής, φαγητού αλλά και ατομικής ασφάλειας καθώς μας αναφέρθηκαν περιστατικά βιασμού, εκμετάλλευσης και κακοποίησης, φτάνουν στην Σμύρνη για να περάσουν λαθραία από τα υδάτινα σύνορα της Ελλάδας-Τουρκίας πληρώνοντας κάπου στα 600 ευρώ το «κεφάλι» και 200 ευρώ στα ανήλικα παιδιά. Πρόκειται για την «ταρίφα» που θέτουν οι διακινητές για να περάσουν τους πρόσφυγες από τον «υγρό τάφο» του Αιγαίου σε κάποιο κοντινό νησί της Χώρας μας, την Μυτιλήνη, την Χίο την Κω τη Σάμο, τη Λέρο τη Ρόδο και το Καστελόριζο. Μετέπειτα, με τα καράβια της γραμμής φτάνουνε στον Πειραιά και από εκεί προσπαθούν να κατευθυνθούν στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, στην Ειδομένη, εκεί που μέσω ΠΓΔΜ, Σερβίας, Κροατίας, θα κατορθώσουν να φτάσουν στην Γερμανία ή κατ επέκταση στην Σουηδία όπου είναι και ο στόχος του προορισμού τους.
Τι συμβαίνει όμως και έχουν εγκλωβιστεί στην Χώρα μας, τι πρόβλημα δημιουργείτε από την συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στα κέντρα υποδοχής (hot spot), στα κτίρια ΟΛΠ του Πειραιά, αλλά και σε κάθε νέο σημείο που η Κυβέρνηση δίνει εντολή να διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει τον κόσμο.

Τα σύνορα των Σκοπίων είναι κλειστά εγκλωβίζοντας στην Ειδομένη τουλάχιστον 10.000 πρόσφυγες, που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα. Οι σκηνές που έχουν στηθεί, απλώνονται μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ δεν φτάνουν για να φιλοξενήσουν όλους τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, ορισμένοι εκ των οποίων περιμένουν για να περάσουν από την άλλη πλευρά του φράχτη πάνω και από 10 ημέρες. 
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παραμένουν οι πρόσφυγες αλλά και οι μετανάστες στην Ειδομένη είναι άσχημες. Ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος που δεν επαρκούν τα τρόφιμα. Πολλοί περιμένουν στην ουρά τέσσερις ώρες για ένα σάντουιτς, με πολλούς από αυτούς στο τέλος να μην καταφέρνουν να πάρουν κάτι και να πέφτουν για ύπνο νηστικοί.
Στον Πειραιά ο Αριθμός των προσφύγων και μεταναστών έφτασε κάπου στις 3.000. Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών, των ΜΚΟ, και του απλού κόσμου για να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς, οι καταστάσεις διαβίωσης τους, στις αποβάθρες Ε1 και Ε2 του λιμανιού, είναι δύσκολες. Το φαγητό υπάρχει αν και λιγοστό, το βασικό όμως θέμα που αρχίζει να είναι έντονο, είναι η καθαριότητα της περιοχής οι λοιμώξεις και οι ασθένειες που μπορεί να ξεσπάσουν. Γίνετε λόγος για μια υγειονομική ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί αν πάσα στιγμή. Επίσημα δεν υπάρχει κάποια τέτοια επισήμανση, όμως στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων το οποίο διεξάγεται φέτος από 4 έως 6 Μαρτίου στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL και αποτελεί την κορυφαία, ετήσια επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων είναι ενδεικτικό ότι το ένα από τα 3 θέματα θα αποτελέσουν οι Λοιμώξεις που μπορούν να μεταδοθούν από το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα ενώ γίνετε λόγος για Σημαντικό πρόβλημα που αποτελεί η πολυανθεκτική φυματίωση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μέσα στην κρίση και την ασφυξία των ανελέητων μέτρων λιτότητας- στενότητας- εξαθλίωσης, δεν αντέχει άλλες ανθρώπινες ψυχές στους δρόμους, δεν αντέχει οικονομικά, δεν αντέχει … δεν αντέχει. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και η κυβέρνηση της Ελλάδας να πάρει επιτέλους τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται για την διευθέτηση του προσφυγικού. Οι μόνοι που δεν φταίνε σε όλη την ιστορία είναι οι άνθρωποι που βίαια φύγανε από τα σπίτια, τις περιουσίες και την Χώρα τους αναζητώντας καλύτερη ζωή και για την ακρίβεια για να μπορούν να μείνουν ζωντανοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes