Follow ..::kioSki news::..

Follow kioskinews on Twitter

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κίνδυνος για την βιοποικιλότητα


Κίνδυνος για την βιοποικιλότητα

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της τρίτης έκδοσης του Global Biodiversity Outlook, που επιβεβαιώνει πως δεν μειώθηκε η ταχύτητα με την οποία εξαφανίζονται οι ποικιλίες της ζωής, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να απειλείται η ίδια η ζωή στον πλανήτη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα συστήματα που στηρίζουν τη ζωή στον πλανήτη, από τα δάση του Αμαζονίου έως τους κοραλλιογενείς υφάλους, βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο κατάρρευσης εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Όπως προειδοποίησε το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP) ,θα υπάρξει «σημαντική μείωση πολλών ουσιαστικών υπηρεσιών στις ανθρώπινες κοινωνίες, καθώς πλησιάζουμε σε "οριακά σημεία" όπου τα οικοσυστήματα περνούν σε άλλη, λιγότερο παραγωγική, κατάσταση από την οποία είναι πολύ δύσκολο -ακόμα και αδύνατον- να επανέλθουν».

Το 2010 έχει οριστεί ως έτος Βιοποικιλότητας και η δημοσιοποίηση του τρίτου Global Biodiversity Outlook έχει ως στόχο να στηρίξει τις προσπάθειες των ειδικών.

Οι εισηγητές καλούν τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν μια νέα δημιουργική προσέγγιση, ώστε να σταματήσει η δραματική μείωση της βιοποικιλότητας, τονίζοντας πως αποτελεσματικά και συντονισμένα μέτρα μπορούν να σώσουν το περιβάλλον.

πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=133576&cid=17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


MESradio 92fm

MESradio 92fm
kioski.live
http://iconj.com/download.php?d=3&file=3wjbe1j2vv

KioSki.net.world

KiosKi.metatropes